Kézilabda kupa

Björn Sätherström lett a Telekom Veszprém másodedzője

 

Björn Sätherström lett

a Telekom Veszprém és a válogatott másodedzője

 

A Telekom Veszprém csapatát működtető Veszprém Handball Team Zrt. megállapodott Björn Sätherströmmel, aki a jövőben Ljubomir Vranjes másodezője lesz a csapatnál. A 35 éves svéd szakember három évre, azaz 2020. június 30-ig szerződött le a magyar rekordbajnokhoz. A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) is megállapodott Björn Sätherströmmel: a svéd szakember segíti majd Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány munkáját a férfiválogatottnál. Sätherström megbízatása a válogatottnál – Vranjeséhez hasonlóan – 2020. augusztus 30-ig szól.

          – Üdvözöljük Veszprémben! Megosztaná az olvasókkal hogyan került kapcsolatba klubbal,  hogyan lett a Telekom Veszprém csapatának másodedzője?
         
– Andreas Nilssonnal beszélgettem először a Telekom Veszprémről, még Franciaországban a világbajnokságon, aztán amikor kiderült, hogy Ljubomir Vranjes veszi át a csapatot, úgy gondoltam érdekes lenne vele dolgozni. A Veszprém a világ egyik legjobb klubja, és számomra igazi kihívás lenne egy ilyen klubnál dolgozni. Kapcsolatba kerültem Ljubomir Vranjessel, és megtudtam, hogy mik a tervei a következő szezonra. Most pedig itt vagyok.

         Kérem, foglalja össze röviden a kézilabda karrierjét játékosként és edzőként!
         
– Az első klubom játékosként az Ystads IF volt, Svédország déli részén, aztán pedig az IFK Kristianstadban játszottam. Sajnos 2003 körül vissza kellett vonulnom egy hátsérülés miatt. Ezután kezdtem el edzősödni és már kilenc éve az IFK Kristianstadnál dolgozom, ebből hét éve teljes munkaidőben a klubnál több pozícióban. Dolgoztam az utánpótlásban és a felnőtt csapattal Ola Lindgren mellett. December óta a svéd válogatottnál is alkalmazásban állok, mint taktikai- és videó elemző, valamint a svéd U17-es nemzeti csapatnak vagyok a másodedzője.

            Vannak tapasztalatai Veszprémről, járt már itt?
         
– Nem, még soha. De sokat tudok a klubról, követem a Bajnokok Ligáját és ismerem a csapat sikereit az elmúlt évekből. Ismerem a látványosságait a városnak, bár eddig csak az interneten sikerült látnom őket. Azt is tudom, hogy kiváló szurkolói vannak a csapatnak, akiket maga a sport is nagyon érdekel. Egy kis város hatalmas kézilabdával. Mindenki nagyon szenvedélyes. Úgy látom, hogy nagyon sokat törődnek szurkolók a klubbal, és mindent megtesznek, hogy támogassák a csapatukat.

              Mik a tervei a Telekom Veszprémnél?
         
– Csodálatos dolog, hogy egy ilyen klubnál dolgozhatok, együtt Ljubomirral és ilyen játékosokkal. Minél többet szeretnék nyerni itt. Egy Veszprém szintű klubnak mindig nyernie kell. Csodálatos lenne megnyerni a Bajnokok Ligáját a klub történetében először. Ez a legfontosabb cél számomra!


          – Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki a Ljubomir Vranjes képviselte szakmai elképzeléseket, valamint a válogatottak melletti munkát is jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra iránt” – nyilatkozta a megállapodás után Marosi László, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke. – A svéd Vranjes a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, a folyamatos közös munka és közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik a stáb új tagja.”

 

          Forrás: Telekom Veszprém, Nemzeti Sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk