Kézilabda kupa

 

Át szeretnének billeni a lélektani határon

 

Át szeretnének

billenni a lélektani határon

 

A CSM Bucuresti csapatát 2007-ben alapították, s tíz év sem kellett hozzá, hogy a klub Európa trónjára üljön: 2016-ban Kim Rasmussen vezetésével komoly meglepetést okozva a Győri Audi ETO KC-t  7 méteresekkel  legyőzve elhódították a Bajnokok Ligája trófeát. A neves szakvezető azóta  már a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, és távozott az aranyérmes együttesből Mayssa Pessoa, Ana Paula Rodrigues, Fernanda Franca Da Silva, Ekaterina Vetkova és Maria Fisker is. A távozók helyébe új játékosok érkeztek, s a CSM Bucuresti idei játékoskerete talán minden korábbinál erősebb lett. Érkezett a balszélső Majda Mehmedovics, a kapus Paula Ungureanu, a balátlövő Gnonsiane Niombla, a jobbátlövő Camille Ayglon és a beálló Anastasija Lobach.
            A gárda legjobbja azonban a már 2015 óta a klubban kézilabdázó 27 esztendős svéd irányító, Isabelle Gulldén. A klasszis a tavalyi Bajnokok Ligája döntőben tizenöt (!) góllal terhelte meg a Győr hálóját, s 108 találatával a sorozat legeredményesebb játékosa lett. Jelenleg 76 találattal 4. a Bajnokok Ligája góllövőlistáján. Az első mérkőzésen kulcskérdés volt, hogy a ferencvárosi védelem miként tudja kikapcsolni a bukarestiek két gólerős játékosát, Isabelle Gulldént és Carmen Martint (ő 20. a ranglistán 53 góllal). Nos, a svéd irányító 10, a spanyol jobbszélső pedig 7 gólt lőtt; több mint a felét a CSM Bucuresti  dobott góljainak (30). Ám nem ezzel volt a baj!  Amikor Nerea Pena hatodik találatával az 57. percben két gólra feljött a Fradi, még nem lehetett sejteni, hogy a hátralévő rövid időben milyen nehézzé teszi maga számára a visszavágót a magyar csapat. Elég volt azonban két eladott labda és egy kimaradt helyzet, hogy pillanatok alatt ötre nőjön a különbség, amit egyfajta lélektani határnak is szoktak nevezni a hasonló párharcokban. Ezzel együtt nem reménytelen az FTC-Rail Cargo Hungaria helyzete. Ahhoz, hogy legyen esély a fordításra, a második félidőben látott védekezésre lesz szükség már az elejétől kezdve. Szintén nem elhanyagolható szempont, hogy bevethető lesz-e a Bukarestben csak a padról irányító Szucsánszki Zita és a kisebb sérüléssel bajlódó Hornyák Dóra.

              Erre szokták mondani, hogy a remény hal meg utoljára…

 

              Kovacsics Anikó: „Küzdöttünk, mégis ez lett a vége, nem tudok erre mit mondani. Én is igyekeztem, ahogy mindenki más is; ezt beszéltük meg. Az volt a döntő, hogy aminek az egész szezon során a sikerünket köszönhettük, azt most nem tudtuk megvalósítani: eddig mindig úgy forgattuk a csapatot, hogy maradt erőnk a végéig, és mindig akadt, aki hozzátett a játékunkhoz, most viszont egyszerűen nem voltunk annyian. Ez volt a fájó az egészben. Amikor feljöttünk egy-két gólra, bíztam benne, hogy kapunk még némi lendületet, ha egyenlítünk, de aztán jött az utolsó három perc. Az biztos, úgy megyünk fel szombaton a pályára, hogy mindent megteszünk a hátrányunk ledolgozására. Még van egy felvonás.”

 

              Szikora Melinda: „Az ötgólos különbség egyáltalán nem volt benne a meccsben, nagyon elrontottuk a végét. Ennek ellenére a találkozó nem a második félidőben ment el, akkor nagyon összeszedték magukat a csajok védekezésben. Ha így játszottunk volna hátul az elejétől kezdve, akkor nem így alakult volna a végeredmény sem. Egymást húztuk fel a második játékrészben, amikor látták a többiek, hogy bízhatnak bennem, elkezdtek bátrabban mozogni a falban. A szélekre próbáltuk kényszeríteni a hazaiakat, hogy ne legyenek betörések, és ez működött is. Az átlövéseket is jól szűrtük. Volt egy-két lövés, amit még megfoghattam volna, de az mindenképpen pozitívum, hogy fel tudtunk állni. A visszavágót már így kell elkezdenünk, s úgy kell játszanunk, mint tettük azt Bukarestben 57 percig, akkor lehet esélyünk a párharc megfordítására. A sport ilyen, most kaptunk egy pofont. Volt egy hetünk, hogy kijavítsuk a hibákat. Nem vagyok elkeseredve, hiszek benne, hogy meg tudjuk csinálni.

 

              Szöllösi-Zácsik Szandra: „Nem tudom, mi volt velünk az első félidőben hátul, nagyon szét voltunk szakadva, nem segítettünk egymásnak, így a románok ziccereket lőhettek. Átlövésből annyira még nem is ment nekik, mindent tuszkoltak be a beállónak vagy éppen betöréssel próbálkoztak. A szünetben rendezni tudtuk a sorokat és helyre tettük magunkban, hogy ki kell segítenünk egymást védekezésben. Miután ez megvalósult, megjött a kapusteljesítmény is, sajnos a végjátékot, úgy ahogy van, elrontottuk. A végén fejetlenül mentünk előre, amikor kicsit lassítani kellett volna a játékot, így elfogytunk a hajrára. Mínusz egyre visszajöttünk, és amikor ott volt előttünk a lehetőség, nem tudtunk vele élni. Olyan gyermeteg hibákat követtünk el, amiket nem szabadott volna. Remélem, hogy ez a három perc volt a mélypont, szombaton nem lesz ilyen.”

 

              Forrás: www.Fradi.hu - Nemzeti Sport

 


 

FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti párharc

 

2017. április 7., Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés
CSM Bucuresti FTC-Raul Cargo Hungaria
30-25 (17-15)

 


 

 

Góllövők
(2016/17. évi Bajnokok Ligája)

A 100-as listán 15 játékos (7 ferencvárosi, 8 bukaresti) szerepel.

 

4.

Isabelle Gulldén

CSM Bucuresti

76

15.

Nerea Pena

FTC-Rail Cargo Hungaria

56

20.

Carmen Martin

CSM Bucuresti

53

21.

Szucsánszki Zita

FTC-Rail Cargo Hungaria

51

22.

Kovacsics Anikó

FTC-Rail Cargo Hungaria

48

29.

Majda Mehmedovics

CSM Bucuresti

44

33.

Schatzl Nadine

FTC-Rail Cargo Hungaria

42

49.

Gnonsiane Niombla

CSM Bucuresti

34

52.

Linnea Torstensson

CSM Bucuresti

33

60.

Danick Snelder

FTC-Rail Cargo Hungaria

30

60.

Marija Jovanovics

FTC-Rail Cargo Hungaria

30

85.

Saurine Ayglon

CSM Bucuresti

22

85.

Oana Manea

CSM Bucuresti

22

89.

Hornyák Dóra

FTC-Rail Cargo Hungaria

21

89.

Anastasija Lobach

CSM Bucuresti

21

 


 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk