Ana Gros (Metz Handball) interjú

 

Ana Gros:_______________________________________


      „Ahhoz, hogy megverjük a Győrt,

hihetetlen dolognak kell történnie”

 

A mindössze 26 éves Ana Gros, a Metz Handball csapatának jobbátlövője már veteránnak számít a női EHF Bajnokok Ligájában; nyolcadik idényét „tapossa”. Ezen a hétvégén (2017. április 9-én) a negyeddöntő első mérkőzésén egykori csapatával, a Győri Audi ETO KC-val fog szembe nézni, melynek tétje a Tippmix EHF FINAL4-be való jutás.
            ehfCL.com: Logikus a jelenléte a Metz Handballnak a negyeddöntőben?
           Ana Gros: Nem hiszem, a kézilabdában nincs olyan dolog, hogy logika. A csapat már két éve együtt van és fokozatosan egyre jobban játszik. Ebben a szezonban megmutattuk, hogy képesek vagyunk bárkit legyőzni, nyertünk például a Buducsnoszt és a Vardar ellen. Ha elértük ezeket a győzelmeket, akkor remélem, hogy helyünk van Európa legjobb nyolc csapata között.
            ehfCL.com: Vajon ennek a sikernek a Vardar elleni győzelem volt a fordulópontja?
            Ana Gros: Bár a Vardar ellen a gólkülönbség lenyűgöző volt, ne feledkezzünk meg a hazai mérkőzéseken nyújtott teljesítményünkről sem a Thüringer, a Glassverket, a Buducsnoszt és az Asztrahanyocska ellen; mindannyiszor győztesen hagytuk el a pályát. Ezek tekintélyes európai csapatok, melyek közül kettő szerepel a Final Four minden évszakában. Mindez nagy önbizalmat ad nekünk. A külföldi csapatok már tudják, hogy a Metz ellen játszani kemény dolog.
            ehfCL.com: Hamarosan a Győrrel játszanak a hétvégén? Ez egy újabb szintet jelent?
            Ana Gros: Azt hiszem, igen. Tudjuk, hogy ez csak két mérkőzés, és hogy bármi megtörténhet a pályán. Győr célja mindig, mindenhol az első hely, és ők meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját ebben a szezonban is. Világklasszis játékosaik vannak minden pozícióban. Ahhoz, hogy megverjük a Győrt, hihetetlen dolognak kell történnie.”
            ehfCL.com: Mi kellene ahhoz, hogy ez lehetséges legyen?
            Ana Gros: Nyilvánvalóan jó eredményt kellene otthon elérnünk annak érdekében, hogy esélyünk legyen a második mérkőzésen. Kezdetnek nyerni kellene, ez szinte kötelező is a továbbjutáshoz, hiszen olyan nehéz győzni Győrben. A jó dolog az, hogy nekünk nincs vesztenivalónk, a nyomás rajtuk lesz és mi ezt kihasználhatjuk.
            ehfCL.com: Ön említette, hogy a csapat jobb, mint két évvel ezelőtt. Ez azt jelenti, hogy személyesen is a legjobb?
            Ana Gros: Mindig nehéz kiválasztani egy személyt egy csapatból, de azt hiszem, ha megnézzük statisztikákat, akkor elmondhatjuk, hogy nekem jó szezonom van. Akárcsak a csapatnak. Ha győzünk, ha jól játszunk, akkor könnyebb a góllövés nekem vagy valaki másnak. A Metz nem az egyéniségekre épül, a csapatszellem a kollektív erő. Valaki lehet reflektorfénybe szerdán, majd valaki más szombaton, a lényeg a csapategységen van.
            ehfCL.com: Játszott két szezont a Győrben, ez különleges Ön számára?
            Ana Gros: Természetesen az, mint minden alkalommal, amikor játszom egykori csapatom ellen. Még akkor is, ha szinte minden és mindenki megváltozott Győrben. Számomra minden ugyanaz maradt. A szurkolók még mindig olyan hangosak és kedvesek, mint régen, mindezt átéltem két szezonnal korábban is. A hangulat mindig különleges a győri Bajnokok Ligája meccseken, erre is emlékszem.
            ehfCL.com: Mi a különbség a két klub, a Metz és a Győr között?
            Ana Gros: A Győr korábban kétszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, s ez a fő célja minden szezonban. Mindenki elkötelezett a kézilabda iránt, nemcsak a klubban, hanem a városban is. Úgy gondolom, hogy ez hagyománnyá vált, és ez az erőssége. A Győr az egyik legjobb csapat európai szinten, majdnem olyan, mint a férfi kézilabdában a Barcelona ​​vagy a Paris Saint-Germain. De azt hiszem, a Metz is apránként egyre közelebb kerül ehhez. Az tény, hogy jelenleg a negyeddöntőben vagyunk, és talán van egy kis esélyünk nyerni; mindez azt mutatja, hogy helyes irányba haladunk.

 

            Forrás: http://www.eurohandball.com/

__________________________________________________________________________

 

 

Ana Gros

Nemzetisége: szlovén.

Klubja: Metz Handball.

Mezszáma: 6.

Posztja: jobbátlövő

Születési éve: 1991. 01. 21.
Kora: 26 év.

Születési helye: Ljubljana.

Bajnokok Ligája mérkőzéseinek száma (2016-17): 12

Gólok száma: 70 (csapatonként: Buducsnoszt 3, Thüringer HC 6,
Glassverket 7, Glassverket 5, Buducsnoszt 5, Thüringer HC 7,

FTC-Rail Cargo Hungaria 9, HC Vardar 5, Asztrahanyocska 5,
FTC-Rail Cargo Hungaria 2, HC Vardar 12, Asztrahanyocska 4).

Sárga lapok száma: 2 (csapatok ellen: Glassverket, Thüringer HC).
Kiállítás: 1 (2 perc - FTC-Rail Cargo Hungaria ellen).

Eddigi klubjai: RK Olimpija (szlovén – 2008-2009),
RK Krim Mercator (szlovén – 2009-10),
Győri Audi ETO KC (magyar – 2010-2012), Thüringer HC  (német - 2012-2013),
Metz Handball (francia – 2013-2017).

 

_________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk