Grundfos Tatabánya KC-Füchse Berlin előzetes, 1. mérkőzés

 

Nagy vadra várva

 

A férfi EHF-kupában a német Frisch Auf Göppingen rendezőként tagja a négyes döntőnek, az SC Magdeburggal pedig egy csoportban volt a Grundfos Tatabánya KC, ezért velük nem találkozhattak a negyeddöntőben. Ezzel kétesélyessé vált a sorsolás: vagy az MT Melsungent vagy a Füchse Berlint kaphatta ellenfélül Tatabánya. Fortuna nem volt kegyes csapathoz, mert a legerősebb gárdát sodorta útjába a döntőbe vezető úton, a Bundesliga negyedik helyén tanyázó „berlini rókákat”.
              – Belehúztunk! – emelte ki Kontra Zsolt technikai vezető. – A négy versenyben lévő német gárda közül, a jelenlegi forma alapján a berliniek a legerősebbek. Ha összevetjük a őket a Magdeburggal és a Melsungennel, elmondható, jóval erősebbek náluk. De mi mindent elkövetünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el ellenük. Igyekszünk helytállni. A nehézségek dacára az örömtelei, hogy egy ilyen sztárcsapatot ide tudunk „hozni” Magyarországra...
             A sportvezető azt is elárulta, hogy a rókák másodedzője, illetve az utánpótlásért felelős szakember, Volker Zerbe a Lemgóban évekig együtt játszott Marosi László klubelnökkel, akivel ma is baráti kapcsolatot ápol. Így azután két egykori Lemgo-legenda párharcáról is szól ez a párosítás.
            – Ez való igaz – erősítette meg Marosi László. – Ettől függetlenül a legnehezebb ellenfelet kaptuk. Egy olyan topcsapatot, amely ellen a továbbjutási esélyeinket 30-70 százalékosnak ítélem meg. Ám azért vagyunk igazi sportemberek, hogy mindent elkövessünk a siker érdekében. De valójában minden a német riválisunk mellett szól.

            – Egy nagy tradíciókkal rendelkező együttes lesz az ellenfelünk – nyilatkozta a párosításról Volker Zerbe a Füchse Berlin honlapján. – Az erejét az is mutatja, hogy a dán Kolding Kobenhavnt oda-vissza legyőzték. Végig koncentráltan kell a Tatabánya ellen játszanunk. Annak viszont nagyon örülök, hogy ismét találkozhatok Marosi Laci barátommal, akivel évekig együtt küzdöttünk a Lemgóért...
              A német klub fennállása óta 2014-ben megnyerte a Német Kupát, majd a 2015/16. évi idényben az EHF-kupát is elhódította. 2015-ben és 2016-ban pedig a Szuperkupa trófeája is hozzájuk került. Hiába hívják a berlinieket „rókáknak” (Füchse Berlin),  az együttes igazi nagyvadnak számít az európai kupaporondon. A német pontvadászatban is megmutatta erejét a fővárosi együttes, amikor a legutóbb legyőzte a Bajnokok Ligája negyeddöntős Flensburg gárdáját. Ez nem túl bíztató előjel Matics Vladan vezetőedző „Tatabányájára” nézve. Mindezek dacára, a tatabányaiak ígérik, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy borsot törjenek német riválisuk orra alá.

              – Óriási dolog, hogy ideáig eljutottunk a nemzetközi porondon, és nagyon jó érzés, hogy a EHF-kupában nyújtott teljesítményünk miatt sokan kíváncsiak ránk – mondta Kontra Zsolt. – A berlini rókák válogatott játékosokkal teletűzdelt klasszis csapat. A Magyar Kupában és a bajnokságban is begyűjtöttük a bronzérmet. Így az EHF-kupa negyeddöntő már csak ráadás. Tudjuk, hogy a berliniek az erősebbek, de mi velük is szeretnénk egy jó meccset játszani. Remélem, sok szurkoló buzdít minket a szombati összecsapáson is.
              – Győrben nem mi leszünk az esélyesek – emelte ki Vladan Matics mester. – Erre a két találkozóra már „ajándékként” tekintünk, de csodára nem számíthatunk. Persze becsülettel szeretnénk helytállni, ami nagyon nehéz lesz.

Vladimir Vranjes támadja az izraeli kaput a Maccabi CASTRO Tel Aviv ellen.

             

Forrás: http://www.tatabanyahandball.com/

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk