Hírmondó

A selejtezők 3. fordulójának lezárását követően az Európai Kézilabda Szö- vetség (EHF) elkészítette a továbbjutott 12 együttes és a csoportkörbe sorolt négy csapat kiemelési sorsendjét. A magyar csapatok közül a Siófok KC az első, a Váci NKSE a második kalapba került. A sorsolásra 2020. november 26-án, csütörtökön, 11:00 órakor kerül sor Bécsben, mely élőben követhető az EHF European League Facebook oldalán és a Home of Handball YouTube csa- tornán, továbbá egy élő blog is fog működni az ehfel.eurohandball.com olda- lon.

2020-11-23Bővebben »
DVSC Schaeffler: Visszalépés esetén vállalja a csoportkört

A járványhelyzet miatt meglehetősen kaotikusra sikeredett a női Európa Liga selejtezőjének 3. fordulója, a csoportkörbe jutásért játszott 12 párharcból négyben adminisztratív úton dőlt el a továbbjutó csapat sorsa, s a folyta- tásban is kérdéses, hogy minden csapat vállalni tudja-e a részvételt. A DVSC vezetése éppen ezért jelezte az Európai Kézilabda Szövetség felé, hogy visszalépés esetén készen áll a beugró szerepre.


Forrás: DVSC Schaeffler honlap

2020-11-23
Váci NKSE: Szilágyi Zoltán távozik a szezon végén

A 2021-2022. évi idénynek biztosan új vezetőedzővel vág neki a Váci NKSE csapata, ugyanis Szilágyi Zoltán öt szezon után a nyáron távozik Vácról. Az egyesület vezetése szerette volna folytatni a közös munkát a vezetőedzővel, aki azonban a jövőben új kihívásokért és magasabb célokért szeretne dol- gozni. A Váci klub új vezetőedző keresésébe kezdett, Kirsner Erika elnök és Németh András szakmai igazgató már előrehaladott tárgyalásokat folytatott a kiszemelt szakemberrel, aki 2021 nyarán átveheti a felnőtt csapat szakmai vezetését.

2020-11-19

Az Alba Fehérvár KC lemondta a hétvégén esedékes két mérkőzését
a Storhamar Håndball Elite ellen, így kiesett a további küzdelmekből.

2020-11-19Bővebben »
Lépéskényszer

A K&H Férfi és Női Kézilabda Liga rajtja előtt (2020. szeptember 2.) pár nappal a Magyar Kézilabda Szövetség elfogadta a 2020/2021. évi bajnoki idény versenynaptárának sűrítését, így a tervek szerint 2020-ban a K&H Férfi Ligában 19, a K&H Női Ligában 20 fordulót rendeznek meg.  Sok kézilabda rajongó felkapta fejét, hogy ez mire volt jó? A járványügyi szakemberek már akkor „megjósolták”, hogy a koronavírus második hulláma szeptember végén, októberben és novembernek tetőzni fog. Erre az illetékesek összesű- rítették a fordulókat azzal a célzattal, hogy a bajnokságokat be kell fejezni. Nos, ezzel az intézkedéssel alighanem „lábon lőtte magát a szövetség”, mivel a heti szerdára és szombatra kiírt mérkőzések nagyobb kontaktveszélyt je- lentenek, mint a heti egy találkozók. Lett is belőle hatalma káosz, melyet a válogatott blog.hu-n megjelent írás hűen tükröz.

LÉPÉSKÉNYSZER
2020-11-18

„Nagyon szeretek itt lenni, szeretem a Ferencvárost”
– mondta a szerződést meghosszabbító játékos,
mely 2022. június 30-ig szóló megállapodást kötött a klubbal.

2020-11-17Bővebben »

A zuhany híradóban sokáig tartotta magát, hogy a Ferencváros és a magyar válogatott két ásza átteszi a székhelyét a kisalföldi városban és az ötszörös Bajnokok Ligája győztes csapatnál folytatja pályafutását. A pletyka ezúttal valósággá vált: a magyar női kézilabdázás egyik, ha nem a legnagyobb tehet- sége, Háfra Noémi úgy döntött, hogy elfogadja a Győri Audi ETO KC ajánlatát és az idény végén Győr városába költözik. Jövő nyáron visszatér nevelőegye- sületébe Schatzl Nadine, így biztossá vált, hogy bombaerős balátlövőkkel és balszélsőkkel vághat neki a Győri Audi ETO KC a következő szezonnak.

2020-11-16Bővebben »

Negyvenkilenc esztendős korában elhunyt Gróz János,
a magyar női strandkézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya,
a Szentendrei NKE vezetőedzője. 


2020-11-14Bővebben »
Elmarad a Debrecen és a Vác Európa Liga mérkőzése

Az eredeti tervek szerint szombaton, magyar idő szerint 11:00 órakor kez- dődött volna a Kastamonu Belediyesi – DVSC SCHAEFFLER párharc első mér- kőzése, melynek tétje az EHF Európa Liga csoportkörébe kerülés. Múlt pén- teken azonban a debreceni csapat egyik játékosának pozitív lett a korona- vírus tesztje, így az előírásoknak megfelelően az egész csapat hatósági jár- ványügyi megfigyelés alá került, melynek következtében a debreceni csapat az eredeti időpontban nem tud elutazni a törökországi mérkőzésre. Az idő szűke miatt a továbbjutás – az EHF ide vonatkozó protokolljának megfele- lően – egy mérkőzésen, Törökországban dől el november 21-én, szombaton, helyi idő szerint 13 órakor (magyar idő szerint 11 órakor) kezdődően… Elmarad a szombati DHK Banik Most – Váci NKSE Európa Liga-mérkőzés is, mivel a mérkőzés előtt előírt tesztelés egyik stábtag esetében pozitív, egy játékos esetében pedig kétes eredményt mutatott ki. Ez azt jelenti, hogy a mérkőzés elmarad, ezt már az EHF részéről meg is erősítették. Az európai szövetség értesítette a klubot arról is, hogy a továbbjutás sorsa egy hét múl- va Csehországban dől majd el.

Forrás: DVSC SCHAEFFLER és Váci NKSE honlap

2020-11-13

A dán klub vezetése mindig szorosan figyelemmel kíséri a játékosok piacát és várja a lehetőséget a csapat erősítésére. A lehetősg eljött, amikor Nerea Pe- na és három másik külföldi játékos októberben elhagyta a magyar csúcs- klubot, a Siófoki KC-t, akik kudarcot valló eredmények után a norvég vezetőedzővel, Bent Dahl-lal is megállapodtak az együttműködés leállítá- sában. Penának csak egy szezont sikerült játszania a klubban, korábban hét szezont egy másik magyar klubban, a Ferencvárosban, amely ma FTC-Rail Cargo Hungaria nevet viseli.

2020-11-12Bővebben »
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk