Kézilabda kupa

 

Hírmondó

Rogerio Moraes pótlására Sipos Adrián érkezett Veszprémbe

Rogerio Moraes távozása miatt kialakult váratlan helyzet miatt, hármas védő és beálló pozícióban erősítésre volt szüksége a Telekom Veszprémnek, hiszen az előttük álló szezon mérkőzés terhelése indokolja, hogy legalább három játékossal rendelkezzenek ezen a poszton. A nehéz helyzetben a Grundfos Tatabánya csapata segítette ki a Balaton-part klubot, lehetővé téve a magyar válogatott beálló, Sipos Adrián átigazolását, akivel két éves szerződést kötöt- tek. Adrián már ebben a szezonban csatlakozik új csapatához, sőt már a sze- zonnyitó vacsorán be is mutatkozott leendő csapattársainak. A megállapodás értelmében Bodor Márk, a Telekom Veszprém térdsérüléséből felépülő balát- lövője – amint az állapota megengedi –, kölcsönszerződéssel Tatabányára kerül. Márk az egyik nagy tehetsége a veszprémi utánpótlásnak, így a sérülés utáni visszatérését és fejlődését ezzel a megállapodással minél több játék- lehetőséggel szeretnék elősegíteni. 

Fotó: Nemzeti Sport

2021-07-25

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elkészítette a 2021-2022. évi
Női Magyar Kupa 1. fordulójának párosítását.

2021-07-22Bővebben »

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elkészítette a K&H Női Kézilabda Liga és a K&H Férfi Kézilabda Liga 2021/2022. évi idényének programját. A bajnokságok 1. fordulójának versenynapja a nőknél és a férfiaknál egyaránt 2021. szeptember 12-e, az alapszakasz utolsó fordulójának versenynapja a nőknél 2022. május 22., a férfiaknál 2022. május 29. A férfi bajnoki döntőre a Versenykiírás szerint 2022. június 1-12. között kerül sor.

2021-07-22Bővebben »

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2021. július 20-án délelőtt Bécsben, az EHF székházában kisorsolta a női Európa Liga 2. és 3. fordulójának, valamint a férfi Európa Liga 1. fordulójának párosításait. A nőknél az 2. fordulóban az MTK Budapest a török Yalikavaksports Club csapatával találkozik. Tovább- jutása esetén a dán Herning-Ikast Handbold együttese következne, ami vall- juk be, nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A 3. fordulóban a Váci NKSE ala- posan „belehúzott”, a német TusSies Metzingen – HSG Blomberg-Lippe pár- harc győztesével próbálhatja meg kiharcolni a csoportkörbe való jutást. A DVSC-Schaeffler sem nyugodhat meg, a 3. fordulóban a cseh DHK Banik Most és a román CS Magura Cisnadie párharc továbbjutójával kell szembe néznie a továbbjutás reményében. A férfiaknál az 1. fordulóban a Csurgói KK a román HC Dobrogea Süd Constanta, míg a Balatonfüredi KSE a svéd HK Malmö elle- nében próbálja meg kiharcolni a 2. fordulóba való jutást.

2021-07-20Bővebben »
Őze Beáta helyett Ottó Katalin lett a váci csapat új vezetőedzője

A Váci NKSE felnőtt csapatának felkészítését házon belül oldották meg, a továbbiakban az ifjúsági csapat edzője, Ottó Katalin felel az első csapat felkészítéséért. A tősgyökeres váci szakember korábban már két alkalommal tanári állása mellett másodállásban, valamit az ifjúsági csapat irányítása mellett beugró megbízott edzőként már részt vett a felnőtt csapat szakmai felkészítésében. A mostani kinevezése kizárólag a felnőtt csapat irányítására szól. Oláh Katalin az egyesületnél, valamint a jogelőd csapatoknál töltött játékos pályafutás után több mint 23 éve irányítja a különböző utánpótlás korosztályokat, nevéhez fűződik az egyesület egyetlen országos bajnoki címe, amelyet 2014-ben nyert meg az ifjúsági csapattal! Nevelő edzője volt többek között a jelenleg az olimpiára készülő Bíró Blankánk és Helembai Fannynak, vagy éppen a korábbi válogatott Mészáros Reának, valamint a fel- nőtt keretet már tíz éve erősítő Szondi Zsófiának. Az ifjúsági csapat irá- nyítását az eddig a serdülőkkel dolgozó Solymos Andrea veszi át, aki koráb- ban az egyesületben játékosként öt szezont töltött Vácon!

Fotó: Tumbász Hédi

2021-07-19
Két hét után távozik Vácról Őze Beáta vezetőedző

A Váci NKSE csapata július 5-én kezdte meg a felkészülést a 2021-2022. évi szezonra. A felkészülés második hetében változások történtek a szakmai stábban, amelyeket több egyeztetés is megelőzött, ahol nyilvánvalóvá vált, hogy a felnőtt csapat szakmai stábja által kidolgozott  munkamódszerek, valamint a kézilabdáról alkotott filozófia, nem egyezik meg az egyesületnél az elmúlt években már sikeresen alkalmazott szisztémával. Mivel a felek nem tudtak közös nevezőre jutni a szakmai irányvonallal kapcsolatban, ezért közös megegyezéssel távozik egyesülettől Őze Beáta vezetőedző, valamit Szabó András erőnléti edző. Az új vezetőedző személyét a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra.

2021-07-18
Rogerio Moraes távozik Veszprémből

A Telekom Veszprém július 2-án megtartott sajtótájékoztatóján jelezték, hogy további változások várhatóak a csapat keretében, de nem az alábbi bejelentésre gondoltak. A csapat vezetőit váratlanul ért fejlemény, hogy Rogerio Moraes kérésére, családi okok miatt azonnali hatállyal szerződést bontottak a 27 éves brazil beállóssal. Rogerio Moraes 2019-ben érkezett Magyarországra, veszprémi pályafutása alatt egy Magyar Kupa győzelmet és egy SEHA Liga győzelmet ünnepelhetett együtt a csapattársaival. Összesen 86 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 173 gólt szerzett. A 2020-21. évi Bajnokok Ligájában 19 alkalommal kapott játéklehetőséget, 41 gólt dobott, kettő sárga lapot kapott és nyolc alkalommal volt kiállítva két percre. A beállós távozásával nehéz helyzetbe került a Telekom Veszprém, pótlására több lehetséges megoldás is van, melyet a későbbiek folyamán hoznak nyil- vánosságra.

Fotó: Vörös Dávid

2021-07-15

A 2021-2022. évi idényben négy fiatal játékos, Lukács Péter irányító, Dörnyei Borisz jobbszélső, Ilic Zoran jobbátlövő és Bodor Márk balátlövő érkezik az utánpótlásból a Telekom Veszprém felnőtt keretébe. A fiatal játékosokat céljaikról, érzéseikről, várakozásaikról és arról faggattuk, hogyan értékelik eddigi munkájukat az Akadémián és hogyan tudnak a földön maradni ebben a nem mindennapi szituációban.

A jövő ígéretei (balról jobbra): Lukács Péter, Dörnyei Borisz, Ilic Zoran, Bodor Márk

2021-07-14Bővebben »

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a a 2021-2022. évi férfi Európa Liga küzdelemsorozatára nevezett csapatok listáját. Az 52 induló klub között három magyar alakulat szerepel: Balatonfüredi KSE és Csurgói KK (mindkettő 1. forduló), valamint Grundfos Tatabánya KC (cso- portkör). A címvédő SC Magdeburg csapatát a csoportkörbe sorolták be. A férfi EHF-kupa címvédője, a görög AEK Athén szabadkártyát kapott a cso- portkörbe. Az 1. forduló játéknapjai 2021. augusztus 28-29. és 2021. szep- tember 4-5., a 2. forduló játéknapjai 2021. szeptember 21. és 2021. szep- tember 28. A csoportkör 2021. október 19-én indul és 2022. március 8-án fejeződik be. A nyolcad döntőket 2022. március 29-én és 2022. április 5-én rendezik meg. A negyeddöntők időpontjai: 2022. április 26. és 2022. május 3. A Final Fourra 2022. május 28-án és 29-én kerül sor később kijelölendő helyszínen. Az 1. forduló mérkőzésének sorsolását 2021. július 20-án, 11: 00 órai kezdettel rendezik Bécsben, az EHF székházában. Az élő közvetítés a Youtube-on és a Facebookon lesz követhető.

2021-07-13Bővebben »

A Siófok KC vezetőedzője, Danyi Gábor megkezdte új csapatánál munkássá- gát. Az elmúlt héten négy részes interjúsorozat keretein belül a klub króni- kása bemutatja szakember Siófokra igazolásának körülményeit. Továbbá beszélgetnek a 2021-2022. évi célokról, a szakmai stáb és a játékoskeret összetételéről, valamint a csapat felkészülési programjáról.

2021-07-12Bővebben »
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk