Hírmondó

Egy percet sem játszott; távozik a balátlövő Siófokről

Távozik a Siófok KC női kézilabdacsapatától a norvég balátlövő, a 22 éves, Európa-bajnok Kjerstin Boge Solas, aki súlyos sérülése miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a magyar klub színeiben. Solas leigazolását tavaly március 23-án je- lentették be Siófokon, ám júliusban egy válogatott mérkőzésen elszakadt az elül- ső keresztszalag a térdében, ezért nem tudott pályára lépni a jelenlegi idényben. Az Adresseavisen című norvég lapnak Solas elmondta, hogy visszatér hazájába, és a trondheimi Byasen Handball Elite csapatában folytatja, de előbb a rehabilitációt kell befejeznie. Új klubjának elnöke elárulta, hogy az átlövő szerződése idén nyár- tól két évre szól.

Forrás: MTI - Index

2020-04-01

A COVID-19 világjárvány az egész világon megállította a mindennapi életet, beleértve a sportot is. Az Európai Kézilabda Szövetség szerdán (2020. március 25-én) bejelentette, hogy az EHF égisze alatt szervezett mérkőzéseket áprilisban és májusban nem rendezik meg. Ezért a férfi és női Bajnokok Ligája, valamint a férfi EHF-kupa négyes döntőjét elhalasztották, és alternatív dátumokra (augusztus, szeptember) helyezték át. A bejelentéssel egyetemben az EHF kiadott egy meg- valósíthatósági tanulmányt, amely felvázolja a további versenytervet, amelyben – amennyiben a koronavírus körülményei ezt a közeljövőben lehetővé teszik – a június elején folytatódó mérkőzések időpontjai láthatók. Ez a tanulmány, annak lehetséges hatásai és következményei számos kérdést felvetettek a kézilabda közösségben, amelyekre az EHF elnöke, Michael Wiederer igyekszik válaszokat adni az eurohandball.com által készített interjúban.

2020-03-27Bővebben »

Az Európai Kézilabda Szövetség március 25-én, szerdán délelőtt bejelentette, hogy a COVID-19 vírus Európában való terjedése miatt áprilisban és május- ban esedékes európai kézilabda versenyeket elhalasztják. Ebben a helyzet- ben az EHF versenytervet terjesztett elő az európai kézilabda szezon júni- usban való esetleges újraindításához, mely egyelőre elméleti jellegű.

2020-03-25Bővebben »

A Siófok KC vezetőedzője, Tor Odvar Moen már nyolc napja házi karanténban van otthon, Norvégiában. Úgy gondolja, hogy a sport jelenleg sokadik szem- pont az életünkben, viszont ez az időszak ráébreszt arra, hogy mennyire meg kell becsülni azokat a pillanatokat, amikor minden rendben van. 

2020-03-18Bővebben »

Tájékoztatjuk a szurkolókat, illetve a jegyvásárlókat, hogy a 2020. május 9-10-ére kiírt budapesti DELO WOMEN’S EHF FINAL4 az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) és leányvállalata, az EHF Marketing (EHFM) rendezvénye, azzal kapcsolatban a koronavírus miatt kialakult helyzetből adódóan bár- milyen esetleges halasztásról, törlésről, vagy az esemény eredeti időpontban való megrendezéséről kizárólag az EHF és az EHFM dönthet.

2020-03-18Bővebben »
Mirszad Terzics a Wisla Plock csapatában folytatja pályafutását

Az már korábban kiderült, hogy Mirszad Terzics 11 év után a nyáron elhagyja a Telekom Veszprém csapatát, miután lejáró szerződését nem hosszabbította meg a Veszprém Handball Team Zrt. A mai napon hivatalossá vált, hogy a bosnyák balátlövő és védekező specialista, a lengyel Orlen Wisla Plock együtteséhez igazol. Terzics 2009-ben érkezett Veszprémbe, ahol eddig több mint 600 gólt szerzett. Kilencszer nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupa címet. A Bajnokok Ligájában ötször szerepelt a kölni Final Fourban, ebből háromszor a döntőbe is bejutott. A most futó sorozatban a csoportmér- kőzések után 13 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett, három sárga lapot kapott és nyolc alakalommal volt kiállítva két percre. Mindezek mellett kétszer a SEHA-liga trónjára is felülhetett.

Forrás: Telekom Veszprém honlap – Fotó: Vörös Dávid

2020-03-17
Görbicz Anita Győr díszpolgára kitüntetést kapott

Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának csapatkapitánya Győr város díszpolgára lett. Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes,
13-szoros magyar bajnok, 14-szeres Magyar Kupa-győztes játékos vasárnap Dézsi Csaba Andrástól, Győr polgármesterétől vehette át a kitüntetést.

2020-03-15

Az Európai Kézilabda Szövetség március 13-án, pénteken bejelentette, hogy az EHF égisze alatt rendezett bajnokság és nemzeti válogatott mérkőzések a tervek szerint 2020. április 12-ig nem kerülnek megrendezésre. Az elmúlt napokban az EHF gondosan elemezte az összes tagszövetség és a versenyén játszó klubok helyzetét, és figyelembe vette az összes kapott információt. Ezt a döntést a COVID-19 Európában való terjedésének folyamatos fejleményei alapján hozták meg a játékosok, edzők, tisztviselők és szurkolók egészségének és biztonságának védelme érdekében.

2020-03-14Bővebben »

Folytatja, s továbbra is a MOL-Pick Szeged csapatát erősíti Jonas Källman,
a csapat kapitánya, ugyanis a klub 2021-ig meghosszabbította a szerződését.

2020-03-14Bővebben »
Balatonfüredi KSE: Bóka Bendegúz hosszabbított

Saját nevelésű, a válogatott balszélső posztját immár világversenyek óta "ki- bérlő" Bóka Bendegúz  meghosszabbította  szerződését  a Balatonfüredi KSE csapatával. Vele együtt a füredi illetőségű, az első junior sikereket elérő Kemény László és Szöllősi Balázs is a következő szezonban a BKSE mezében szerepel. Viszont elköszön a csapattól az utóbbi szezonokban sérülések miatt keveset szereplő Zdolik Bence.

2020-03-12
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk