Hírmondó

Tatjana Hmirova szünetelteti pályafutását

A Siófok KC 29 éves irányító játékosa, Tatjana Hmirova az EHf-kupa döntő előtt jelezte a klub vezetőségének, hogy egészségügyi állapota miatt a kö- vetkező szezonban szüneteltetni szeretné pályafutását. Az orosz játékos egész évben boka és térdproblémákkal küzdött, ezért döntött úgy, egy időre visszavonul az élsporttól.

2019-05-17
Orosz balátlövő érkezik a Tatabánya csapatához

Balátlövővel erősít a Grundfos Tatabánya KC. A következő szezontól már a kék-fe- hérek játékosa lesz a 196 centiméter magas, 27 éves Vitalij Komogorov. Az orosz kézilabdázó Volgográdban kezdte pályafutását, de karrierje során megfordult a francia első osztályú HBC Nantes együttesében is. Most a román CS Dinamó Bucu- resti gárdájától szerződött két évre a kék tigrisekhez. Az orosz játékos tagja volt hazája 2019-es világbajnoki keretének; egy gólt dobott a januári viadalon.

2019-05-16

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar női váloga- tott Ausztria elleni június eleji világbajnoki selejtező mérkőzésekre. A nem- zeti együttes május 21-étől készül együtt Győrött, június 2-án Grazban, majd június 5-án Zalaegerszegen lép pályára. A párharc győztese jut ki a 2019. évi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

2019-05-14Bővebben »
Érkezők és távozók a Ferencváros csapatánál

Az FTC-Rail Cargo Hungaria korábban nyilvánosságra hozta, hogy Bánfai Kíra és Emilie Christensen  a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását. Ugyanakkor eldőlt a távozók sorsa is. Szikora Melinda, Nerea Pena és Faluvégi Dorottya klubváltása korábban már ismert volt, rajtuk kívül Horváth Dóra, Farkas Kata és Bobana Kli- kovac is elhagyja a Ferencvárost. Eltér az említettektől Hadfi Gréta klubváltása, ő kölcsönbe kerül Vácra.

 Bobana Klikovac visszatér az SCM Craiova csapatához

2019-05-14

Az Európai Kézilabda Szövetség kihirdette a 2018/19-es női Bajnokok Ligája
All Star-csapatát, amelyben négy győri játékos, Eduarda Amorim,                
Anne Mette Hansen, Stine Oftedal és Crina Pintea került be,
a legjobb fiatal játékos pedig a ferencvárosi Háfra Noémi lett. 

2019-05-10Bővebben »

Meghosszabbította támogatói szerződését a Magyar Telekom a múlt szombaton Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott Telekom Veszprém férfi kézilabdacsa- patával. A mai nap (2019. május 10.) aláírt megállapodás szerint a Telekom to- vábbi három évig, a 2021/2022-es bajnoki szezon végéig névadó szponzorként segíti a veszprémi klubhoz tartozó felnőtt és utánpótlás csapatok munkáját. A mai sajtótájékoztató keretében a Telekom Veszprém csapatkapitánya, Nagy László hi- vatalosan bejelentette, hogy az idény végeztével befejezi profi sportolói pálya- futását. A mai nappal hivatalossá vált egyben az is, hogy a világ legjobbjának is megválasztott jobbátlövő 2019. július 1-től a Telekom Veszprém sportigazgató- jaként segíti tovább a klubot.

2019-05-10Bővebben »
K&H Férfi Kézilabda Liga: hivatalosak a bajnoki döntő időpontjai


A Magyar Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta a K&H Férfi Kézilabda Liga bajnoki döntő mérkőzéseinek időpontjait. A Telekom Veszprém (alap- szakasz második) és a MOL-Pick Szeged (alapszakasz győztes) közötti pár- harc első mérkőzése május 23-án, csütörtökön 18:30 órától kerül megren- dezésre Veszprémben, míg a visszavágóra május 26-án, vasárnap 18:00 óra- kor kerül sor Szegeden. Mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport csa- tornája.

2019-05-09
Férfi Bajnokok Ligája: elkerülte egymást a Barca és a Veszprém

2019. május 7-én, kedden, 12 órakor Kölnben, a Flora Cologne különtermében kisorsol- ták a Velux Férfi Bajnokok Ligája Final Four párosítását. A sorsoláson Michael Wiederer, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke és Henriette Reker, Köln polgármester asszonya emelte ki felváltva az üveggömbből a csapatok neveit rejtő piros golyókat. Elsőként az első elődöntő „pályaválasztó” csapatának neve került fel a táblára: Barça Lassa. Következett a második elődöntő első csapatának neve: Telekom Veszprém HC. A sorsolási rend értelmében a spanyol és a magyar csapat az elődöntőben elkerülte egy- mást. A kisorsolt két csapat bemutatása után Henriette Reker az első elődöntő ellen- felének nevét emelte ki: HC Vardar. Mindez azt jelentette, hogy a második elődöntőben ellenfélnek már csak egy csapat maradt: PGE Vive Kielce. A 2019. június 1-én, szomba- ton, a kölni Lanxess Arenabban sorra kerülő elődöntők párosítása: Telekom Veszprém HC – PGE Vive Kielce (15:15 óra) és Barça Lassa – HC Vardar (18:00 óra). A helyosztó mérkőzésekre június 2-án, vasárnap kerül sor (15:15 óra harmadik helyért, 18:00 óra döntő).

2019-05-07
Győri Audi ETO KC: Danyi Gábor marad a vezetőedző

A Győri Audi ETO KC Elnöksége a szezon eddigi eredményei alapján megerősítette pozíciójában Danyi Gábor vezetőedzőt, Zdravko Zovko másodedzőt, Holanek Zol- tán erőnléti edzőt és Kun Attila videóelemzőt, így a 2019/20-as szezonra válto- zatlan szakmai stábbal készül fel a klub első csapata. A Danyi Gábor vezette szak- mai stáb vezérletével a 2018/19-es szezonban még veretlen a Győri Audi ETO KC csapata. A klub már begyűjtötte fennállása 14. Magyar Kupa elsőségét, megnyer- te története 15. bajnoki címét, valamint bejutott a legrangosabb női klubsorozat a Bajnokok Ligája budapesti végjátékába, a DELO WOMAN’S EHF FINAL4-ba.

2019-05-04

Bánfai Kíra 2018 januárjában, a tizennyolcadik születésnapja előtt mutatkozott be a Ferencváros felnőtt női kézilabdacsapatában, parádés teljesítménnyel: első NB I-es mérkőzésén négy gólt lőtt, a másodikon hatot. A fiatal jobbszélső 2018 nyarán több játéklehetőség és a felnőttek között való rutinszerzés érdekében az MTK együtteséhez  került kölcsönbe. A következő szezonban azonban újra zöld-fehér mezben szerepelhet, ugyanis a Ferencváros visszahívta, ennek megfelelően az új idénynek a Lukács Viktória, Bánfai Kíra páros tölti be a jobbszélső pozíciót.

2019-05-03Bővebben »
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk