Hírmondó

Elhalasztották a Ferencváros - Metz Bajnokok Ligája mérkőzést

Az Európai Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 26-án, szombaton 16:00 órakor esedékes női Bajnokok Ligája FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz Handball mérkőzést. Az ok: a Ferencváros csapatának hat pozitív tesztelésű játékosa van, ennek következtében a teljes csapat karan ténban van, s az egészséges játékosok nem tudnának a mérkőzés időpont- jáig két negatív tesztet felmutatni.

2020-09-22
Balatonfüred kéri: Ne egy mérkőzésen dőljön el a továbbjutás

A Balatonfüredi KSE kedden Szlovéniában, az RK Trimo Trebnje ellen játszot- ta volna az Európa Liga második fordulójában első mérkőzését. A nemzet- közi utazást megelőző kötelező Covid teszt egy érintettnél pozitív lett, így a vonatkozó előírásoknak megfelelően valamennyi játékosnak és stábtagnak karanténba kell vonulnia és csak újabb negatív tesztek után folytathatják a munkát. A klub a Magyar Kézilabda Szövetséggel karöltve felvette a kapcso- latot az Európai Kézilabda Szövetséggel és a Trimo Trebnje csapatával. Az egyeztetések után derül ki, hogy milyen folytatása lesz a selejtezőnek, mikor pótolják; stb. – adta hírül a klub honlapja. – A két csapat megegyezett, hogy a továbbjutás kérdését egy mérkőzésen, szeptember 29-én a szlovén város- ban, Novo Mestoban, az RK Trimo Trebnje otthonában döntik el. A magyar klub levélben fordult az Európai Kézilabda Szövetség főtitkárához, hogy a szűkös határidők ellenére két mérkőzésen dőljön el a továbbjutás.

2020-09-22
Újabb négy pozitív teszt a Ferencváros női csapatánál

A Ferencváros női kézilabdacsapata múlt csütörtökön Norvégiában vett részt koronavírus-teszten, és két játékos pozitív mintát adott. Szombaton a kül- döttség többi tagja haza utazott, és a megérkezést követően a klub újabb tesztet végeztetett el. Ezek hétfőn délután kézhez kapott eredményeiből ki- derült, hogy további négy játékosnak pozitív lett a tesztje. A csapat vala- mennyi tagját izolálták, a járványügyi előírások alapján kerül sor a hatósági tesztelésekre, azok eredményéig mindenki karanténban marad.

2020-09-21

Hosszas egyeztetéseket követően nyílt lehetőség rá, hogy a Ferencváros női kézilabdacsapata haza tudjon utazni.

2020-09-20Bővebben »
Ferencváros: két pozitív koronavírus teszt

A Ferencváros női kézilabdacsapata valamennyi tagján szerdán, majd csü- törtökön délután is koronavírus tesztet végeztek el. A szerdai teszt minden- kinél negatív eredményt mutatott, ezt követően indultunk útnak Norvégiába, majd a csütörtökön, Kristiansandban elvégzett vizsgálatok után két játéko- suknál pozitív koronavírus tesztet regisztráltak. A fertőzött személyeket elkülönítették, a velük kapcsolatba került játékosokat, edzőket és vezetőket újabb tesztnek vetik alá. A pozitív tesztek miatt a szombati, Vipers Kristi- ansand elleni Bajnokok Ligája mérkőzés elmarad.

2020-09-18
DVSC: Vukajlovics megsérült, Vámosi visszatér

Az Érd elleni idegenbeli mérkőzés első félidejének végén megsérült a DVSC játékosa, Alekszandra Vukajlovics bal térde. A szerb jobbátlövő nagy kedv- vel, jól kézilabdázott Érden, már négy gólnál járt, amikor egy labdaszerzés után próbálta megkerülni ellenfelét és fordulás közben letapadt a térde. Az első pillanatban látszott, hogy nagy a baj és sajnos az MR-vizsgálat is alá- támasztotta mindezt. A játékosnak elszakadt az elülső keresztszalagja, a bel- ső oldalszalagja és sérült a meniscusa. Műtét, majd hosszú rehabilitáció vár rá. A szakmai stáb hosszú hónapokig nem számíthat a szerb válogatott ké- zilabdázóra, így klub kénytelen volt visszarendelni a nyáron Békéscsabára kölcsönadott Vámosi Pannát, aki a jövő héten csatlakozik a DVSC  keretéhez.

2020-09-18
Elmarad a PSG - Szeged Bajnokok Ligája mérkőzés

Szerdán és csütörtökön Európa legjobb 16 férfi csapata lép pályára a Bajno- kok Ligája keretében. Azaz csak lépne, mert két együttes hiányozni fog a rajtnál: a MOL-Pick Szeged és a Paris Saint-Germain Handball. Az ok: a MOL-Pick Szeged csapatának egyik tagjánál pozitív eredményt mutatott ki a Co- vid-19 teszt. A klub hétfőn tájékoztatta az Európa Kézilabda Szövetséget a pozitív eredményről, amely a magyar védekezési előírások szerint az egész csapat számára meghosszabbított karantén időszakot írt elő. Ezek a körül- mények lehetetlenné tették a mérkőzés megrendezését a szeptember 17-én, csütörtökön, 18:45 órakor tervezett időpontban. Az EHF az új találkozó idő- pontját a későbbiek folyamán hozza nyilvánosságra.

2020-09-15
Pozitív koronavírus teszt a Szeged csapatánál

MOL-Pick Szeged szűkebb környezetébe tartozó személynél a mai napon po- zitív koronavírus tesztet regisztráltak. A fertőzöttel érintkező személyek (já- tékosok, stábtagok, munkatársak) járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént, tesztelésükről a klub intézkedett. Felnőtt csapat teljes kerete, a stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak jelenleg ható- sági karanténban tartózkodnak. Ennek következtében felnőtt keret edzései és egyéb hivatalos eseményei felfüggesztésre kerültek. A pozitív tesztről a hivatalos eljárásrendnek megfelelően értesítették a Magyar Kézilabda Szö- vetséget, az érintett Budakalász, Csurgó, Veszprémi KKFT csapatait, valamint az EHF illetékes szerveit.

2020-09-14
Férfi Bajnokok Ligája: Kölnbe visszatér a kézilabda

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) jelentős előrelépést tett a „Vissza a kézilabdához” stratégiájában, mivel kedden megerősítették, hogy a férfi Bajnokok Ligája 2019-20. évi Final Fourt 2020. december 28-án és 29-én megrendezik Kölnben, a LANXESS Arénában. A VELUX EHF FINAL4 2020 kvalifikált csapatai a csoportmérkőzések folyamán az A- és a B-csoport első két helyezettjei: a spanyol Barça, a francia Paris Saint-Germain HB, a német THW Kiel és a magyar Telekom Veszprém HC. A sorsolás időpontját az Európai Kézilabda Szövetség a későbbiek folyamán hozza nyilvánosságra.

Fotó: Getty Images/Sascha

2020-09-08

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi székházában 2020. szeptember 8-án, kedden, 11:00 órakor kisorsolták a férfi Európa Liga selejtező körének második fordulóját. A magyar csapatok nevei sokáig várattak magukra, míg az utolsó előtti párban kihúzták a Gyöngyös nevét, majd hozzá párosították a német Füchse Berlin együttesét. Ami azt illeti, nem volt szerencséje Konkoly Csaba alakulatának, könnyebb ellenfelet is el tudtak volna képzelni. Az utol- só párban napvilágot látott a Trimo Trebnje neve, s már csak egyetlen ellen- fele lehetett, a Balatonfüred. A szlovén csapat az első fordulóban kettős győ- zelemmel a portugál CF Os Belenenses gárdáját búcsúztatta, ennek ellenére nem tűnik acélos ellenfélnek. A párosítás érdekessége, hogy összekerült két „nagyágyú”: a dán Skjern Handbold és a francia Montpellier Handball együt- tese; adott esetben mindkét klub a végső győzelemre is eséllyel pályázhatna.


2020-09-08Bővebben »
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk