Magyar kupacsapatok hazai csatája

 

Magyar kupacsapatok hazai csatája

 

A nemzetközi porondon a 2017-18. évi idényben 12 magyar csapat méretteti meg magát: a női Bajnokok Ligájában  a Győri Audi ETO KC, az FTC-Rail Cargo Hungaria; a női EHF-kupában a Váci NKSE, a DKKA Dunaújváros KA, a DVSC-TVP és az ÉRD HC; a férfi Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém, a MOL-PICK Szeged; a férfi EHF-kupában a Csurgói KK, a Balatonfüredi KSE, a Grundfos Tatabánya KC és a CYEB Budakalász. Mindegyik csapat a magyar bajnokságban (NB I) és a Magyar Kupában elért helyezése nyomán szerzett jogot a nemzetközi kupákban való indulásra. 
              Gondoltunk egy merészet – mivel honlapunk a nevéből fakadóan főként a Bajnokok Ligája, az EHF-kupa és a Magyar Kupa történéseire koncentrál –, s elindítottunk egy „újabb kupasorozatot, mini bajnokságot” (később talán, ha valaki fantáziát lát benne, nevet is adhat neki). Az NB I-es mérkőzéseket alapul véve megnézzük, mire mennek egymás ellen a nemzetközi porondon fellépő magyar kupaszereplők.  A lebonyolítás egyszerű: a mini bajnokságban csak azokat az eredményeket vesszük figyelembe, amelyeket egymás ellen játszanak (játszottak) a kupacsapatok. Ehhez mellékelünk egy mini tabellát is, sőt – amúgy nem hivatalosan –, közöljük a góllövő listát, a sárga lapok és a különböző kiállítások sorrendjét is. Minden mérkőzésről a megszokott színvonalon részletes jegyzőkönyvet, a nagy rangadók (Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria, Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged) történéseiről pedig akciós táblázatokat is közzé teszünk.
              A „mini bajnokság” a honlapon könnyen elérhető: NB I – NŐI (FÉRF) – Mérkőzések – Mérkőzés jegyzőkönyve. A „mini bajnokságban lejátszott” mérkőzést az NB I-es eredmények közlésénél dőlt betűvel jelezzük.
              Jó szurkolást és jó szórakozást kívánunk!

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk