HÍRMONDÓ

HÍRMONDÓ

 

Átszervezik a férfi és női Bajnokok Ligáját

Az Európa Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta új reformtervét, amely 2020-tól megújítja és átszervezi a női és a férfi kupasorozatokat.
          A férfiaknál a Bajnokok Ligáját (BL) egy 12 csapatos elitliga váltja fel (nyolc bajnokcsapat mellé még négy topklub csatlakozna), mindenki játszik mindenkivel oda-visszavágót, ezt követően a legjobb nyolc csapat negyeddöntőt vív és Final Fourral zárul a sorozat. Ez a rendszer a későbbiekben 16 csapatossá bővülhet. A másik számú európai kupasorozat az Európai Kézilabda Liga (EKL) lenne, amelyben 24 csapat négy hatos csoportban küzd, csoportonként a legjobb négy jut be a nyolcaddöntőbe, onnan pedig egyenes kiesés során alakul ki a Final Four mezőnye. Az eddigi Challenge-kupa marad, de EHF-kupa néven egyenes kieséses rendszerben rendezik meg.
          A nőknél a Bajnokok Ligáját (BL) továbbra is 16 csapat alkotja, két nyolcas csoportból a legjobb négy jut tovább a negyeddöntőbe, és onnan a négy győztes alkotja majd a Final Four mezőnyét. A második vonalat itt is az Európai Kézilabda Liga (EKL) jelenti, amely a jelenlegi EHF-kupa lebonyolítását veszi át: három selejtezőkör után négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek, csoportonként az első kettő jut a negyeddöntőbe, majd jön az elődöntő és a finálé (final four nélkül), a hagyományos kuparendszer szerint. A jelenlegi Challenge-kupát itt is átnevezik EHF-kupára.


        Forrás: EHF – Nemzeti Sport

2017.10.20. 15:42


 

Hétméteresek döntenek

Az FH Hafnarfjardar – St. Petersburg HC férfi EHF-kupa párosításban az FH Hafnarfjardar csapata a pályán egy győzelemmel (32-27), egy hosszabbításban elszenvedett vereséggel (33-37), 65-64-es gólkülönbséggel a 3. fordulóba jutott. A mérkőzést követően a St. Petersburg HC csapata óvás nyújtott be, mondván, hogy az 1. mérkőzésen 27-32-re vesztettek, a 2. mérkőzésen viszont a rendes játékidőben 32-27-re nyertek, s büntetőlövéseknek kellett volna következnie, nem 2 x 5 perces hosszabbításnak.
          A z EHF testülete, a Court of Handball döntést a hozott a St. Petersburg HC által benyújtott óvásával kapcsolatban. A vizsgálóbizottság az EHF jogi szabályzata 6.4. cikke fényében megállapította, hogy az EHF-képviselö tévedett, a hosszabbítás eredményét törölni kell, és büntető dobásokra van szükség a továbbjutó a csapat kvalifikációjának meghatározásához, melyet Szentpéterváron kell elvégezni.  Az ebből fakadó összes költséget az EHF fizeti.

          Az FH Hafnarfjordur fellebbezést nyújtott be a Court of Handball első fokú határozatával szemben.

2017.10.19. 19:20


 

Nycke Groot is megsérült

A Győri Audi ETO KC október 18.-i edzésén az Audi Aréna Győrben az egyesület holland válogatott játékosa, Cornelia Groot egy ártalmatlan szituációban fájdalmat érzett jobb lábában, és a tréninget azonnal abbahagyta. A fájdalom miatt az orvosi stáb csütörtök délelőtt részletes kivizsgálást kezdeményezett a sérülés fokának megállapítása érdekében. „A csütörtök délelőtti MR-vizsgálat kimutatta, hogy a játékos részleges izomsérülést szenvedett el a combszintjén. A mai nappal megkezdjük a fizikoterápiás kezelését, visszatérése várhatóan 5 hetet vesz igénybe.” – nyilatkozta dr. Szálasy László csapatorvos.

Forrás: Győri Audi ETO KC   

2017.10.19. 18:42


 

Óvott a St. Petersburg HC

Az FH Hafnarfjardar – St. Petersburg HC férfi EHF-kupa párosításban az FH Hafnarfjardar csapata a pályán egy győzelemmel (32-27), egy hosszabbításban elszenvedett vereséggel (33-37), 65-64-es gólkülönbséggel a 3. fordulóba jutott. A mérkőzést követően a St. Petersburg HC csapata óvás nyújtott be, mondván, hogy az 1. mérkőzésen 27-32-re vesztettek, a 2. mérkőzésen viszont a rendes játékidőben 32-27-re nyertek, s büntetőlövéseknek kellett volna következnie, nem 2 x 5 perces hosszabbításnak. Az EHF illetékes bizottsága vizsgálja az esetet, ennél fogva a 3. forduló sorsolásánál a TATRAN Presov ellenfeleként nem jelöltek meg tovább jutott csapatot.

2017.10.19. 10:23


 

EHF-bukta – Sótonyi-bukta

Az EHF-kupában való kiesést követően – a hazai kilenc gólos győzelem (33-24) után Zágrábban tíz góllal (36-26) elbukta a második mérkőzést – a csapat érdekeit szem előtt tartva Sótonyi László benyújtotta lemondását, melyet a klub vezetése elfogadott.
          A korábbi sokszoros válogatott kézilabdázó 2014-ben az akkori bronzérmes Balatonfüredtől „tért haza” az akkor negyedik helyen végző Csurgói Kézilabda Klubhoz. Az ezt követő három évben a bajnokságban egy negyedik és két ötödik helyet ért el együttesével, végül összesen több mint 120 mérkőzésen irányította a csurgói csapatot. A Magyar Kupában 2017 tavaszán bejutottak a Final Fourba, míg az EHF-kupában két alkalommal is az utolsó, harmadik selejtezőkör jelentette a végállomást, előbb a német Magdeburg, majd a spanyol Anaitasuna ellenfeleként. A stabil eredmények mellett a tréner óriási szerepet vállalt abban, hogy az utánpótlás nevelésben nagyot lépjenek előre, hiszen irányítása alatt rengeteg fiatal kapott szerepet a felnőtt együttesben, akik közül öten mára már alapemberekké nőtték ki magukat.
         A szakmai munkáért ideiglenesen az eddigi másodedző, Bencze József felel, akinek a munkáját Klemen Cehte segíti, várhatóan ők irányítják a csapatot a szerdai Budakalász elleni hazai bajnoki rangadón

          Forrás: cskk.hu

2017.10.16 18:23


 

Ljubomir Vranjes keretet hirdetett

Ljubomir Vranjes, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az október 23-án, Győrben kezdődő egy hetes összetartására. Az új szakvezető az első edzőtábor alatt 20 játékossal dolgozik együtt.

          Kapusok: BORBÉLY Ádám (Wisla Plock – Lengyelország), MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya).
          Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya), HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE).
          Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo – Németország).
          Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen – Svájc), GYŐRI Mátyás (Telekom Veszprém), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém).
          Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), VILOVSKI Uros (Székelyudvarhelyi KC – Románia).
          Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), FALUVÉGI Rudolf (HBC Nantes – Franciaország), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém).
          Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya).

          Szövetségi kapitány: Ljubomir VRANJES

          Edző: Björn SÄTHERSTRÖM
          Kapusedző: SZATHMÁRI János
          Orvos: Dr. ERDÉLYI Gábor, Dr. TÁTRAI Miklós
          Technikai vezető, fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
          Masszőr: TÍMÁR Csaba

 

2017.10.11. 16:12


 

Javul Anne Mette Hansen állapota

A zöld-fehérek átlövője, Anne Mette Hansen a szeptember 21-i Siófok elleni magyar bajnoki mérkőzésen szerzett térdsérülést – az első játékrész végén a hazaiak javára megítélt időn túli szabaddobásnál rosszul ért talajt, majd térdét fájlalva hagyta el a pályát. Az esetet követő orvosi vizsgálatok során kiderült, a játékos részleges hátsó keresztszalag-szakadást szenvedett. Váratlan kényszerpihenője miatt, a dán válogatottba kapott behívója ellenére sem tudott pályára lépni az Európa-bajnoki selejtezők során.

„Jól halad a rehabilitációm, minden nap egyre több mindent tudok már csinálni. Próbálok annyit edzeni rögzítővel a lábamon, amennyit csak lehet. Rengeteg stabilizáló és egyensúlygyakorlatot végzek, de ügyelek az erősítésre is, hogy a térdem minél jobb állapotban legyen, amikor már elhagyhatom a rögzítőt.” – számolt be állapotáról a játékos. Anne Mette sérült térdén hamarosan kontroll MRI vizsgálatot végeznek el, ezt követően tér vissza Győrbe, ahol Holanek Zoltán vezetésével folytatja a rehabilitációt.

Forrás: Győri Audi ETO KC


2017.10.11. 14:40


 

Nagy László visszavonul a válogatottságtól

A Magyar Kézilabda Szövetség hétfői sajtótájékoztatóján Nagy László bejelentette, hogy visszavonul a magyar válogatottban való szerepléstől, és a továbbiakban kizárólag klubjában, a Telekom Veszprém együttesében kézilabdázik.

          Az elmúlt hetekben egyeztettem Kocsis Mátéval, az MKSZ elnökével, arról, hogy közel 18 év után befejezem pályafutásomat a magyar válogatottnál – mondta el a sajtótájékoztatón Nagy László. - Az indok egyszerű: a jobbátlövő posztot megoldottnak érzem, többek között Ancsin Gábor és Balogh Zsolt révén, mindketten bizonyítottak már. Szeretném megköszönni valamennyi szövetségi kapitánynak a bizalmat és a közös munkát. Rengeteg emlék, élmény és barátság, valamint szeretet köt a válogatotthoz. Felemelő érzés volt a nemzeti csapatban szerepelni, hasonlókat kívánok a válogatott tagjainak. Hajrá, magyarok!

          Az MKSZ tudomásul veszi Laci döntését, aminek természetesen nem örülünk, hiszen fantasztikus játékost veszít a nemzeti csapat, de tiszteletben tartjuk döntését. Eddigi életének felét a válogatottban töltötte, tehetségéről és tudásáról közel 200 válogatottság és több mint 700 gólt tanúskodik - mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Szeretnénk egy hozzá méltó búcsúról gondoskodni, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk. Egyeztetünk arról is, miként tud bekapcsolódni a sportág vezetésébe, ennek is megkeressük a módját, hiszen mindkét fél nyitott erre. Köszönjük a magyarok, a magyar sportszeretők nevében, amit Nagy László a hazájáért tett, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakhoz!

          Olyan döntést hozott Laci, amelyet tisztelnünk kell. Számos sikert ért el a válogatottban, ezért egy példaképet veszítünk el, edzőként is nagy veszteség, a világ egyik legkiválóbb jobbátlövője vonul vissza a válogatottól – hangsúlyozta Ljubomir Vranjes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Nem egyszerű a feladatunk, de tovább kell lépnünk. Nehéz őt pótolni, ám számos fiatal játékosunk van, ezért jövője is van a magyar válogatottnak, amelyet természetesen fel kell építenünk, immár Laci nélkül.

          NAGY LÁSZLÓ

Született: 1981. március 3., Székesfehérvár
Posztja: jobbátlövő
Klubja: Telekom Veszprém (2012 óta)
Korábbi klubjai: Pick Szeged (2000-ig), Barcelona (2000-2012)
Válogatottságainak száma: 199 (1999-2017 között)
Válogatottbeli góljainak száma: 728

          Eredményei a magyar válogatottal:
Olimpia: 4. (2004 és 2012)
Világbajnokság: 11. (1999), 6. (2003), 9. (2007), 6. (2009), 8. (2013), 7. (2017)
Európa-bajnokság: 9. (2004), 13. (2006), 8. (2008), 12. (2016)
Junior világbajnokság: 4. (2001)
Junior Európa-bajnokság: 3. (1998), 6. (2000)
Ifjúsági Európa-bajnokság: 3 (1997), 1. (1999)

          Kluberedményei: Bajnokok Ligája-győztes (2005, 2011), Bajnokok Ligája-döntős (2001, 2015, 2016), Bajnokok Ligája FINAL4-résztvevő (2010, 2011, 2014, 2015, 2017, 2017), EHF-kupa-győztes (2003), magyar bajnok (2013, 2014, 2015, 2016, 2017), Magyar Kupa-győztes (2013, 2014, 2015, 2016, 2017), spanyol bajnok (2003, 2006, 2011, 2012), Spanyol Kupa-győztes (2004, 2007, 2009, 2010)

          Egyéni elismerései: az Év kézilabdázója Magyarországon (2009, 2013, 2015, 2016), a világbajnokság All Star-csapatának tagja (2013).

          Forrás: MKSZ


2017.10.09 15:28


 

Magyar csapatok EHF-kupa mérkőzései, 2. forduló

 
2017. október 14., szombat, 18:30 óra, Lubin, 1. mérkőzés
Metraco Zaglebie LubinDVSC-TVP

2017. október 14., szombat, 16:00 óra, Dunaújváros, 1. mérkőzés
DKKA Dunaújváros KA CSM Roman
Televízió: Sport1

2017. október 14., szombat, 16:00 óra, Buxtehude, 1. mérkőzés
Buxtehuder SV Váci NKSE

2017. október 22., vasárnap, 18:00 óra, Debrecen, 2. mérkőzés
DVSC-TVP Metraco Zaglebie Lubin

2017. október 22., vasárnap, 11:00 óra, Roman, 2. mérkőzés
CSM Roman – DKKA Dunaújváros KA

2017. október 21., szombat, 18:00 óra, Vác, 2. mérkőzés
Váci NKSE – Buxtehuder SV

2017. október 7., szombat, 17:00 óra, Balatonfüred, 1. mérkőzés
Balatonfüredi KSE – Valur FC

2017. október 7., szombat, 15:30 óra, Csurgó, 1. mérkőzés
Csurgói KK – RK Dubrava
Televízió: Sport1

2017. október 8., vasárnap, 15:00 óra, Balatonfüred, 2. mérkőzés
Valur FC – Balatonfüredi KSE
Televízió: Sport1

2017. október 14., szombat, 19:00 óra, Zágráb, 2. mérkőzés
RK Dubrava – Csurgói KK

2017.10.03. 12:22


 

Tomori Zsuzsanna: hat hét kihagyás

A magyar női kézilabda válogatott vasárnapi, Fehéroroszország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtező mérkőzés elején Tomori Zsuzsanna  egy ütközést követően fájlalta a térdét, s nem is lépett már pályára a mérkőzésen. A válogatott hazaérkezését követően dr. Balogh Péter csapatorvos Győrben röntgen és MRI vizsgálatnak vetette alá a játékos térdét. „A direkt térdkalács traumát követően porcleválás alakult ki a játékos térdkalácsa és a combcsont közötti terhelési felszínen. Szerdán arthroszkópos eljárással végzünk el rajta operációt. Várhatóan hat hetet vesz igénybe felépülése.” – nyilatkozta dr. Balogh Péter.

2017-10-02. 20:16

 


 

Női Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 2. forduló:

FEHÉROROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 18-25 (8-12)


Minszk, játékvezetők: Opava, Valek (csehek).

FEHÉROROSZORSZÁG: Kumpel, Burduk (kapusok) – Artsiukovich 4, Dronova, Hutava, Iljina, Jemeljaneka, Kanaval 1 (1), Kotsina 1, Mazgo, Nestsiaruk 1, Rudovszkaja, Samanuszkaja 1, Szilitszkaja, Tryzno, Vaszilevszkaja 10 (4). Szövetségi kapitány: Tomaz Cater.
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok) – Bódi 3, Görbicz 6 (4), Háfra, Hársfalvi, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, Kovács A. 2, Kovacsics 1, Lukács, Mayer 1, Schatzl 2, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/4.

Kim Rasmussen:A mérkőzés elején a védekezésünk nem volt megfelelő, de végül megfelelő koncentrációval feljavultunk, és végül a jó kapusteljesítménynek is köszönhetően kontrolláltuk a találkozót. Támadásban megzavart minket Tomori Zsuzsi kiválása, remélem, hamarosan újra játszhat. A két pont megszerzésének örülünk, dolgozunk tovább.”

2017.10.01. 16:20


 

Vezetőedző változás: Horváth Attila helyett Forgács Gyula


A CYEB Budakalász felnőtt kézilabda csapatánál személyi változás történt. 2017. szeptember 28-tól a csapat edzéseit, szakmai munkáját Forgács Gyula irányítja vezetőedzőként. Forgács Gyula játékosként szerepelt a felnőtt válogatottban, korábban az Elektromos és a PLER NB I-es játékosa volt évekig. Karrierjét a Budakalászban fejezte be csapatkapitányként. Az elmúlt szezonban az NB I-ben 4. helyezést elérő felnőtt csapat másodedzőjeként dolgozott, meghatározó szerepe volt a kimagasló sikerben. A felnőttek mellett az ifjúsági csapatot is irányította. A CYEB Budakalász eddigi vezetőedzője, Horváth Attila a későbbiekben meghatározandó feladatot lát el klubnál.

Forrás: CYEB Budakalász

2017.09.28 16:34


 

Női Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló

MAGYARORSZÁG-KOSZOVÓ 37-12 (18-5)

          Budapest, Elek Gyula Aréna, 1100 néző.
          Játékvezetők: Bacskovics, Palackovics (szlovénok).
          MAGYARORSZÁG: Janurik, Kiss É. (kapusok) – Bódi 6, Görbicz 6 (1), Háfra 3, Hársfalvi 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 2, Kovacsics 2 (1), Lukács 3, Mayer 1, Schatzl 1, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori 2. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
          KOSZOVÓ: Rudaku, Shedadi, Osmani (kapusok) – Aliu 4, Demaj, Gashi, Gjikokaj, Hot, Kameri, Krasniqi, Kursani, Marku, Qorraj 2, Rexhepi 5, Rugova, Stagova 1. Szövetségi kapitány: Florent Beqiri.
          Kiállítások: 2, illetve 4 perc.
          Hétméteresek: 3/3, illetve 0.

          Kim Rasmussen szövetségi kapitány:Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden terv szerint alakult. Talán a találkozó eleje nem volt teljesen jó, amikor szélről több lövést elhibáztunk, de megfelelő volt a védekezés, tudtunk sokat futni és gyors indításokból gólt elérni. A célunkat elértük: mindenki játszott, gólokat szerzett, nagy különbséggel győztünk, és ami fontos volt, végig koncentráltunk a mérkőzésre és senki nem sérült meg. Mostantól Fehéroroszország ellen készülünk, hiszen Minszkben jóval nehezebb dolgunk lesz.”

2017.09.27. 20:05


 

A Magyar Kézilabda Szövetségben kisorsolták a női és férfi Magyar Kupa
2. fordulójának párosítását.

NŐK, 2. forduló

FÉRFIAK, 2. forduló

2017.09.16. 20:40


 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk