Kézilabda kupa

William Accambray: Az idei szezonomnak sajnos vége

           – Üdvözöljük ismét Veszprémben, William! Hogy érzi magát?
         
– Köszönöm. Jól érzem magam, bár türelmetlenül várom a rehabilitáció kezdetét.

        Mit mondanak az orvosok, mikorra várható a visszatérése?
         
– Nincs pontos dátum egyelőre. A felépülés ebből a sérülésből öt-hat hónapot is igénybe vehet, így az idei szezonomnak már biztosan vége, és nagyon várom már a következőt, hogy kezdődjön. A rehabilitációm február 26-án kezdődik Franciaországban, de amint lassan futni tudok, visszatérek Veszprémbe.

        Mivel tölti napjait, így „csizmával” a lábán?
         
– Franciaországban látogattam meg a családomat karácsonykor és szilveszterkor. Édesapámhoz utaztam Párizsba, majd édesanyámhoz és testvéremhez dél-Franciaországba. Természetesen a barátaimmal is találkoztam. Így gipsszel a lábamon nem sok mindent tudok csinálni, úgyhogy most csak várok. Persze azért otthon tudtam követni az Európa-bajnokságot.

        Mit gondol az Európa-bajnokságról, és a francia válogatott szerepléséről?
       
– Azt gondolom, hogy ez egy jó eredmény a franciáknak. A harmadik hely nem rossz. Egyetlen meccset veszítettek mindössze, azt is a későbbi bajnoktól, Spanyolországtól az elődöntőben. A spanyolok nagyon jók voltak ezen a tornán, de ellenük sok kevésbé jó teljesítmény volt a franciák részéről. Amint megsérültem, tudtam, hogy nem vehetek majd rész az Európa-bajnokságon, ami miatt nagyon csalódott voltam. De ez a sport, sajnos nem tudtam ellene tenni.

        Láttuk a közösségi oldalain, hogy van egy étterme. Volt most ideje az üzlettel foglalkozni? Mesélne nekünk egy picit a helyről?
        – Igen, most volt egy kis időm erre is. Az étterem neve l’Atelier St-Roch, Montpellier-ben található és egy barátommal közösen vagyunk tulajdonosok. Ez egy francia étterem, de attól függően készülnek az ételek, hogy éppen milyen összetevőnek van szezonja. Nagyjából havonta változik az étlap emiatt. Mindenkit szívesen látok, aki arra tévedne.

        Visszatérve a kézilabdához: mit vár a klub csapatától a szezon második felében?
        – Remélem, minden mérkőzést megnyerünk! Nem lesz egyszerű, de komoly ambícióink vannak. Jelenleg elsők vagyunk a magyar bajnokságban. A cél egyértelműen a Bajnokok Ligája megnyerése, és azt gondolom, hogy meg is van hozzá a csapatunk. Bízom benn, hogy a szezon végén mi örülhetünk majd a BL trófeának.

        Milyen érzés volt látni a társait, amikor a neked jobbulást kívánó pólóban futottak ki a pályára a Cegléd elleni meccsen?
        – Nagyon jó érzés volt! Anyukám egyből hívott, hogy „Láttad milyen póló van rajtuk?”. Nagyon kedves gesztus volt, igen jól esett. De aztán egy hét múlva elszomorodtam, amikor láttam, hogy Győri Matyinak is hasonló pólóban kívántak jobbulást a fiúk, mivel sajnos ő is megsérült.

        Zárásként, mit üzen a csapatnak és a szurkolóknak?
        – Csak a legjobbakat kívánom a csapatnak és a drukkereknek a szezon hátralévő részére. Én is hamarosan csatlakozom, és szeretném újra a pályán élvezni lenyűgöző szurkolóink buzdítását.

          Forrás: Telekom Veszprém – Fotó: Vörös Dávid

 

2018-02-02

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk