Kézilabda kupa

Tóth Nikolett érkezik irányító posztra Debrecenbe

A még mindig csak 22 éves, de már komoly nemzetközi tapasztalattal rendelke- ző Tóth Niki az Óbudai Sportiskolában kezdte a pályafutását, aztán játszott a Ferencvárosban, majd kölcsönben a Pénzügyőr, az MTK és a Mosonmagyaróvár csapatában is. Egészen fiatalon, 16 évesen mutatkozott be a felnőtt élvonal- ban, sőt gólt is lőtt a Fradi színeiben az első NB 1-es meccsén, a Dunaújváros ellen. Eddig összesen 105 NB I-es mérkőzésen lépett pályára és 167 gólt szerzett. Az előző szezonban 21 gólig jutott az EHF Európa Ligában az MKC játékosaként, a Bajnokok Ligájában pedig már négy szezonban is játszott a Ferencvárossal, legeredményesebb idényében 13 gólt szerzett. Tagja volt a junior Európa-baj- nokságot nyerő (2019, Győr), az ifjúsági világbajnokságon második helyezett (2018, Kielce), illetve az ifjúsági Eb-n harmadik helyezett (2017, Mihalovce) korosztályos magyar válogatottnak is.

– Hogy fogadtad a DVSC SCHAEFFLER megkeresését? Milyen érzésekkel várod a debreceni éveket?

– Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy a DVSC SCHAEFFLER érdeklődik irán- tam. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú és a jelenben is sikeres csapat felfigyelt rám. Úgy gondolom, hogy a Győr és a Fradi mellett a Loki is olyan pati- nás klub, ahol sok magyar játékos szívesen játszana. Ami engem illet, többször gondoltam rá, hogy milyen lehet Debrecenben kézilabdázni, örülök, hogy össze- jött. Rendkívül izgatott vagyok, várom már, hogy bemutatkozhassak piros-fehér mezben és szeretnék sok-sok sikert elérni a DVSC-vel.

– Érdekesség, hogy a nagy rivális, Mosonmagyaróvártól érkezel. Ezzel kapcso- latban milyen érzéseid vannak?

– Egy ehhez hasonló átigazolás mindig pikáns, de egyrészt még hónapokkal ké- sőbb csatlakozom csak a csapathoz, másrészt szeretném leszögezni, hogy na- gyon jól érzem magam Mosonmagyaróváron is. Remek körülmények között ké- szülhetünk, tényleg minden adott ahhoz, hogy csak a kézilabdával kelljen foglal- koznunk. Sokat tanultam, fejlődtem az MKC-nél és szeretek itt játszani, de eljött az ideje a váltásnak. Bízom benne, hogy én és a csapat passzolunk majd egy- máshoz. Beszéltünk is már erről Szilágyi Zoltánnal, aki megerősített ebben. Abszo- lút jó érzéseim vannak a Debrecenbe igazolással kapcsolatban és bízom a megérzéseimben.

– Ismersz valakit közelebbről a leendő csapattársaid közül?

– Persze több játékost is. Hornyák Dodóval együtt játszottam a Fradiban, de Vámos Petrával, Mírával és Petrus Micivel is nagyon jó a kapcsolatom például.

– Ha már Vámos Petra szóba került. Debrecenben most mindenki arról beszél, hogy nehéz lesz őt pótolni. Jelent ez számodra bármiféle terhet, vagy inkább kihívásként tekintesz a feladatra?

– Nem teherként fogom fel, sőt, én mindig is szerettem, ha nyomás hárul rám. Ha visszagondolok, a legtöbbet mindig akkor tudtam kihozni magamból, amikor nagy volt az elvárás velem szemben. Szeretem az ilyen jellegű kihívásokat, sőt már várom is, hogy tényleg próbára tehessem magam. Szeretném bizonyítani, hogy a Debrecenben is megállom a helyem és szeretnék segíteni abban, hogy a klub elérje a céljait.

Fotó: MKCS honlap

 

2024-01-11

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk