Kézilabda kupa

Töpfner Alexandra: 2026!

Töpfner Alexandra 2022 nyarán került Székesfehérvárról Debrecenbe, s hamar a Loki-szurkolók kedvencévé vált. Bemutatkozott a felnőtt válogatottban, piros-fehérben pedig letette a névjegyét az európai kupákban is. Az idei Bajnokok Ligája szezonban hat mérkőzésen lépett pályára, 34 gólt jegyeztek fel a neve mellé (ezzel 10. a BL góllóvőlistáján), egy sárga lapot kapott és kettő alkalommal állították ki két percre. A sorozat folyamán 23 büntetőből 21-et értékesített, 91.3 százalékos mutatója a legjobb azon játékosok között, akik legalább tíz hétmé- tereshez odaálltak.

A 28-as mezben szereplő kézilabdázó eddig 49 tétmeccsen lépett pályára a DVSC SCHAEFFLER játékosaként, s ezeken 226 alkalommal volt eredményes. Gólátlaga (4.79) a nyolcadik legjobb a klub örökranglistáján. Az elmúlt szezon- ban különösen a bajnokság végi, négymeccses idegenbeli sorozat idején (Székesfehérvár, Kisvárda, Békéscsaba, Dunaújváros) volt elemében, összesen 39-szer vette be az ellenfelek hálóját. Egyéni gólcsúcsa, a 2022-2023. évi bajnok- ság utolsó fordulójában Dunaújvárosban született, 13 gólt jegyzett a Kohász ellen. A felnőtt válogatottban eddig 12 alkalommal lépett pályára, vasárnap, a Németország elleni idegenbeli felkészülési mérkőzés lehet a 13. fellépése a nemzeti együttesben.

Boldog vagyok, hogy a klub vezetői úgy gondolták, hogy továbbra is számí- tanak rám – mondta a Szasza becenévre hallgató jobbszélső, akit a válogatott keret összetartásán értünk utol. – Azért is szerződtem tavaly nyáron Debrecenbe, mert európai kupában szerettem volna játszani. Tavaly az Európa Ligában, ebben a szezonban pedig a Bajnokok Ligájában játszhatunk, s ezek a meccsek nagyon fontosak számomra. Célunk a bajnoki bronzérem és a továbbjutás a Bajnokok Ligájában, hosszú még a szezon, de remélem mindkettőt elérjük. Jól érzem magam Debrecenben, nagyon jó a közösség, nincs széthúzás az öltöző- ben. Bebizonyítottuk, hogy tudunk egymásért küzdeni, így volt ez a Brest elleni, múlt szombati kupamérkőzés is, ahol sok volt a hiányzónk. Értük is harcoltunk és nagyon fontos két pontot szereztünk a francia sztárcsapat ellen. Bízom benne, hogy még sok ilyen élményben lesz részem a csapattal!

Forrás és fotó: DVSC SCHAEFFLER honlap

2023-11-03

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk