Kézilabda kupa

Sztárigazolások Siófokon: Penezics és Hmirova aláírt

A Siófok KC vezetése a 2018/19. évi szezonra minél ütőképesebb keretet szeretne összeállítani, ennek érdekében kötött szerződést a két rutinos játékossal. A klub ügyvezetője szerint szinte kész a keret a következő évre. „Mindenképpen szerettünk volna a belső posztokon erősíteni. Andrea és Tatjana személyében két klasszist igazoltunk, biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésükkel szintet fogunk lépni. Az a célunk, hogy a jelenlegi keret nagy részét egyben tartsuk és egy-két minőségi igazolással megerősítsük azokat a csapatrészeket, amelyek erre rászorulnak. Hamarosan minden hosszabbító és érkező játékost be fogunk jelenteni." – nyilatkozta Fodor János.

Andrea Penezics zágrábi születésű, a horvát Lokomotiva Zagrebben kezdte a felnőtt pályafutását, majd 2008 és 2010 között a Podravka Koprivnica, 2010-től 2014-ig pedig a szlovén Krim Ljubljana játékosa volt, mielőtt elfogadta volna a Vardar Szkopje ajánlatát. Mindhárom országban többszörös bajnok és kupagyőztes, a Szkopjéval a 2017-es Bajnokok Ligája ezüstérem mellett van két bronzérme is az első számú európai kupasorozatból. A horvát női válogatottnak is kulcsjátékosa volt, a 2008-as Európa-bajnokságon a hatodik helyen zárt az együttessel, a 2011-es világbajnokságon pedig beválasztották a torna álomcsapatába. 

          – Az igazság az, hogy valóban azon gondolkoztam, hogy abbahagyom a kézilabdázást és más területen folytatom a karrieremet  – nyilatkozta Andrea Penezics, az SKC nyáron érkező balátlövője. –  Nagyon sok ajánlatot kaptam, de Siófok volt számomra  a legjobb választás. Az is fontos szempont volt, hogy innen közel van Zágráb. Hiszek a klub filozófiájában, találkoztam játékosokkal a csapatból és azt látom, hogy egy nagyon jó projekt van kialakulóban rohamosan fejlődő infrastruktúrával.  Látszik, hogy nagyon sok energiát fektetnek a kézilabda fejlesztésébe. A magyar bajnokság nagyon erős, és talán jelenleg a legnépszerűbb Európában. Izgatottan várom, hogy elkezdjük az új bajnokságot a Siófokkal. Négy évig játszottam Szkopjéban, de most új egy környezetbe érkezem. Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni, megismerkedni a lányokkal és elsajátítani a szellemiséget, ami itt uralkodik. Vannak kitűzött céljaink, megpróbáljuk megvalósítani őket. Másodikak szeretnénk lenni a magyar bajnokságban és legalább a harmadik helyezést szeretnénk elérni a Magyar Kupában. Felemelő érzés  lenne számomra, hogy ha segíteni tudnék a Siófoknak abban, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson.
          Andrea így kommentálta a nyáron érkező új szakember, Tor Odvar Moen érkezését:                  
          Természetesen ismerem a leendő edzőnket, több éve ismerős arc a kézilabdázás világában, szerintem ő egy igazi norvég legenda. Sok jót hallottam róla és úgy gondolom, hogy ezek mind igazak is. Alig várom, hogy elkezdjük az edzéseket és a közös munkát.

          Nem lesz ismeretlen számára a siófoki öltöző, Katy véleményét is kikérte a döntés előtt:    
          – Katarina Jezics itt játszik Siófokon, tőle rengeteg jó dolgot hallottam a klubról. Személy szerint nagyon jól érzi itt magát és a szerződését is meghosszabbítja további két évvel. A képességeimmel tisztába lehetnek az emberek a pályafutásom alatt mutatott játékom alapján. Ami a hétköznapi Penezicset illeti, idővel megismernek majd engem és az adottságaimat, a magánéleti dolgaimat igyekszem nem a nagyközönség elé tárni, inkább megtartom magamnak ezeket."

Tatjana Hmirova Volgogradban született, a Dinamonál kezdte a felnőtt pályafutását. Az oroszországi évek alatt bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert. A sikeres időszak után egy még sikeresebb következett azzal, hogy elfogadta a Vardar Skopje ajánlatát. 2013-2017 között zsinórban négy alkalommal játszott a Bajnokok Ligája Final Fourban. A 178 cm magas irányító az orosz női válogatottal is kiemelkedő sikereket ért el, a 2008-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, a 2009-es világbajnokságon pedig a dobogó legfelső fokán végeztek.  


        – Tudtam, hogy egy olyan bajnokságba szeretnék igazolni, ahol rengeteg minőségi mérkőzést tudok játszani egy olyan klub színében, amely éhes a sikerre. Számomra mindennél többet jelent a győzelem, ilyen a mentalitásom. Sok jót hallottam már a Siófokról, Irina Nyikityina és Sanja Damjanovics is remekül érezte itt magát. Amikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam, elkezdett érdekelni a lehetőség – nyilatkozta az orosz irányító. Természetesen az interneten keresztül elkezdtem utánanézni mindennek a klubbal, a várossal és a Balatonnal kapcsolatban. Néhány mérkőzésüket élőben megnéztem a Youtube csatornájukon és összességében tetszett, amit láttam. Ez egy új fejezet lesz az életemben. Ez most valami teljesen más lesz. Oroszországban a szülővárosomban játszottam, sok sikert értem el. A vardaros évek nagyszerűek voltak, de a váltás mellett döntöttem. Szeretnék a Siófokkal is hasonlóan sikeres lenni, mint a múltbéli csapataimmal.
          Tor Odvar Moen érkezését így kommentálta:
          – Ismerem az új edzőt, Tort. Remek munkát végez már hosszú évek óta az európai elitben, a csapatai mindig karizmatikusan játszanak. Nagy élmény lesz vele dolgozni. Amikor fiatal voltam, fontosabb volt számomra a gólszerzés, mint a csapatmunka. Ez megváltozott, irányítóként az a legfontosabb számomra, hogy fazont szabjak a kollektívának, amiben játszom. Sokat láttam Nze-Minkot  játszani, úgy gondolom, hogy remek párost fogunk alkotni az irányító poszton. A legnagyobb motivációm a győzelem, számomra ez a legfontosabb, ez éltet. Ez a legfőbb célom a Siófokkal is.

          Forrás:
Siófok KC honlap

2018-03-16

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk