Kézilabda kupa

Szerb irányítóval erősít a Szeged

A belgrádi születésű irányító 1995. december 12-én látta meg a napvilágot, a közelmúltban ünnepelte 28. születésnapját. Eddig négy csapatban szerepelt: a Partizan Belgrád együttesében kezdte pályafutását, 2017-ben állt légiósnak, Spanyolországba szerződött, a BM Logroño La Rioja játékosa lett. Itt három évet játszott, egy idényt az egykori játékosunkkal, Fekete Bálinttal is eltöltött a logro- nói gárdában. 2020-ban Portugáliába, a SL Benfica együtteséhez igazolt, itt töb- bek között a következő szezonban másodedzőként dolgozó szegedi legenda, Jonas Källman csapattársa volt. Úgy látszik, a szerb játékos nem tud olyan csa- patban szerepelni, ahol ne lenne egykori szegedi kézilabdázó, hiszen 2022-ben a CS Dinamo Bucuresti gárdájához tette át székhelyét, ahol jelenleg Rosta Miklós és Stanislav Kaspárek is a csapattársa. Eddig kilenc idényt játszott a nemzetközi kupasorozatban és 229 gólt dobott. Jelenleg tagja az Európa-bajnokságon sze- replő szerb nemzeti együttesnek.

Európa talán egyik legismertebb és legjobb klubjában folytatom a nyártól a pályafutásomat, ami számomra hatalmas dolog. Tudom, hogy micsoda múlttal rendelkezik a csapat, hova érkezem, hiszen az elmúlt időszakban a szerb válogatottban Bogival (Bogdan Radivojevics, a szerk.) nagyon sokat beszélget- tem. Ő pedig csupa jót mondott mindenről, a csapatról, a városról, a szurko- lókról, így nagyon jó helyre kerülök és nagyon várom már a nyári kezdést, azt, hogy először találkozzunk. Nagy a várakozás bennem, mert tudom, hogy sokan szeretnék már, hogy kiharcolja a Szeged a Bajnokok Ligája négyes döntőben való részvételt. Ígérem, mi ezért küzdünk majd, és azzal is tisztában vagyok, hogy mit jelent egy Szeged-Veszprém meccs, méltán nevezhető csúcsrangadónak, amely Európában is kiemelt figyelmet kap. Most már nem kell sokat várni, hogy találkozzunk, és hogy magamra ölthessem a kék mezt – nyilatkozta Lazar Kukics. 

Forrás: OTP Bank-Pick Szeged – Fotó: x-default / David Martins 

2024-01-13

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk