Kézilabda kupa

Svéd válogatott kapus érkezik Szegedre

Tobias Thulin 1995. július 5-én született Svédországban, Göteborgban. Egészen 2019-ig hazájában játszott, ezután állt légiósnak. Először Németországba, a SC Magdeburg, majd a TVB Stuttgart együttesébe igazolt. 2021-ben a Magdeburg gárdájával megnyerte az Európa Ligát, majd a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a svéd nemzeti válogatottal aranyérmet szerzett. 2022 nyarán országot és csapatot váltott, a dán GOG Håndbold csapatához igazolt, ahol azóta is szerepel. Idén dán bajnoki címet ünnepelhetett. A 198 centiméter magas kapus az idei Bajnokok Ligája szezon 10 meccsén 113 védést mutatott be – a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között –, ez 31 százalékos védé- si hatékonyságot jelent. A 2022-2023, évi idényben a legjobb hatékonysággal védett a kapusok rangsorában a Bajnokok Ligájában. 

Tudom, még messze van a nyár, de már most nagyon várom, hogy elkezdhes- sem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pá- lyára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen. Van bennem izgalom, hiszen egy olyan klubban szerepelhetek majd, amely nagy ambíciókkal rendelkezik, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is a legmagasabb szinten versenyez. Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben ga- rantált a fejlődésem, célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelme- ket aratni. Sokszor jut eszembe a jövő nyári kezdés, az, hogy először léphessek pályára a PICK Arénában, először találkozhassak a szegedi szurkolótáborral – nyilatkozta a szerződés aláírása után Tobias Thulin. 

Forrás: OTP Bank-PICK Szeged honlap Fotó: Bildbyrån

2023-12-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk