Kézilabda kupa

Svéd válogatott balátlövő érkezik a nyáron Debrecenbe

A 25 éves, 182 centiméter magas jobbkezes balátlövő hazájában, a Rimbo HK együttesében ismerkedett meg a sportág alapjaival. Innen 14 évesen került a Rosersbergs IK csapatához, majd a másodosztályú Skånela IF következett, már a felnőttek között. Az újabb lépést Svédország egyik élcsapata a H65 Höörs jelentette, itt mutatkozott be az európai kupaporondon. Kristin aztán Dánia felé vette az irányt, 2021-ben a Randers HK együtteségez került, majd egy év múltán a klub anyagi problémái miatt a Horsens HK gárdájához szerződött. A dán első osztályú klubnál (ahol a dán Tamara Haggerty csapattársa volt) hamar igazi vezéregyéniséggé vált, s a szurkolók is megkedvelték, a 2022-2023, évi szezon- ban megválasztották a szezon legjobb játékosának.

A svéd válogatottban 2019-ben, Norvégia ellen mutatkozott be, s azóta 53 mérkőzésen szerepelt. Az elmúlt években hazája válogatottjával négyszer volt egy lépésre egy-egy világverseny dobogójától, hiszen a 2020. és a 2022. évi Európa-bajnokságon, a 2021-ben rendezett olimpián, valamint az idei világbaj- nokságon is a negyedik helyen végzett Svédország. A 26. Női Világbajnokságon 9 mérkőzésen lépett pályára, 19 lövésből 8 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába (ez 42 százalékos teljesítménynek felel meg) és 3 kétperces kisbünte- tést kapott.

Nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezonban csatlakozhatok a DVSC SCHAEFFLER csapatához – mondta a világbajnokság utáni pihenőjét töltő Kristin Thorleifsdóttir. – Úgy gondolom, hogy az idei, Bajnokok Ligájában nyújtott teljesít- ménye azt mutatja, hogy a Debrecen egy olyan feltörekvő csapat, amelyben még sok potenciál van. Alig várom, hogy együtt lehessek az új csapattársakkal, találkozhassak a szurkolókkal és persze azt is, hogy sok meccset nyerjünk együtt! Hamarosan találkozunk!

Forrás: DVSC SCHAEFFLER honlap – Fotó: Christoffer Borg Mattisson

2023-12-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk