Kézilabda kupa

Svéd tréner ül le a a Győri Audi ETO KC kispadjára

Gyorsan kellett döntenünk és a lehető legjobbat kellett választanunk a kupa- döntő után. Kollégáimmal számításba vettük a jelölteket, majd egy szűkebb kört határoztunk meg azon szakemberek közül, akik elérhetőek voltak, valamint ké- pesek lehetnek a csapat vezetésére. Többekkel egyeztettünk és a legalkalma-sabbnak Per Johansson bizonyult, aki nemcsak rendelkezik már ilyen helyzetben rutinnal, hanem hihetetlen motivált is egyben. Úgy véljük, rá van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligájában a szezon elején kitűzött célunkat, a Final Four részvételt. Megállapodásunk a szezon végéig szól tájé- koztatott Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

– Sosem egyszerű szezon közben egy edzőváltás, se a klubnak, de az új tréner- nek se. Edzői pályám során már voltam hasonló helyzetben, hiszem, hogy ez a rutin most segíti a feladatomat. A csapatot jól ismerem, a világ egyik legerő- sebb kerete van Győrben, élmény lesz ezekkel a játékosokkal együtt dolgozni. Őszinte, egyenes megbeszélést folytattam a klub vezetésével, és egyet értet- tünk abban, hogy egyelőre csak ebben a szezonban gondolkodunk közös munkában. Be akarunk jutni a négyes döntőbe a Bajnokok Ligájában. Győr a női kézilabdázás fellegvára, itt bármikor megtiszteltetés dolgozni. Várom már a közös munkát a lányokkal. Köszönöm az ETO vezetőségének a bizalmat, azon leszek, hogy megháláljam, és közösen elérjük a klub céljait nyilatkozta Per Johansson vezetőedző.

Per Johansson 2022 óta a holland női kézilabda válogatott szövetségi kapitá- nya. A 2023. évi világbajnokságon ötödik helyet ért el a németalföldi csapattal. Korábban 2017 és 2020 között irányította Montenegró, valamint 2008 és 2012 között Svédország válogatottját, amellyel 2010-ben ezüstérmet szerzett az Euró- pa-bajnokságon. Klubedzőként svéd egyesületek mellett két alkalommal vezet- te a CSM Bukarest csapatát (2017, 2018), akikkel mindkét szezon során Bajnokok Ligája bronzérmet szerzett. 2020-tól az orosz Rosztov-Don csapatát irányította, de a 2022 februárjában kitört orosz-ukrán konfliktus miatt el kellett hagynia csapa- tát. A svéd szakember munkáját Holanek Zoltán másodedző és Kiss Éva kapus- edző segíti.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás
Címlap fotó: Michael Erichsen / Bildbyrån – Fotó: Profimedia, Beta/AP

2024-03-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk