Kézilabda kupa

Rasmus Lauge Schmidt a Telekom Veszprémhez szerződött

A Veszprém egy nagyszerű klub, nagy ambíciókkal. Mindent megtesznek a Bajnokok Ligája győzelemért. Nehéz nemet mondani nekik. Sok pozitívumot hallottam róluk. A legjobbamat fogom nyújtani annak érdekében, hogy trófeákhoz segítsem jövőbeli klubomat. Fantasztikus hangulat van a Veszprém Arénában, nagyon nehéz ott játszani ellenfélként. Alig várom, hogy én is élvezhessem a szurkolóik buzdítását.” – nyilatkoztata el Rasmus Lauge Schmidt a szerződés aláírása után.
          A dán balátlövő 1991-ben született Randersben, profi pályafutását viszont a Bjerringbro-Silkeborg csapatában kezdte. Dániában két ezüstöt és egy bronzérmet sikerült nyernie, mielőtt 2013-ban eligazolt a THW Kiel csapatába. A Bundesligában két alkalommal ért el fel a csúcsra a Kiellel, majd 2015-ben jelenlegi csapatához, az SG Flensburg-Handewitthez igazolt. A 193 centis, és 96 kilós játékos a Flensburggal nem nyert egyetlen nagyobb trófeát sem, ennek ellenére semmi kétség, hogy meghatározó alakja lett az európai kézilabdázásnak. A Bajnokok Ligájában összesen 274 gólnál jár jelenleg, az idei szezonban pedig Holger Glandorf (59) után csapata második legeredményesebb játékosa. A 2017-18. évi szezonban 14 mérkőzésen játszott, 53 gólt lőtt, négy sárga lapot kapott és négy esetben állították ki két percre (összesen nyolc perc).



          Dánia színeiben 98 mérkőzésen 196 gólt szerzett, valamint 2012-ben Európa-bajnoki aranyat ünnepelhetett. Emellett még két világbajnoki és egy junior világbajnoki ezüstöt szerzett hazája válogatottjában. A 2018-as Európa-bajnokság leghasznosabb játékosa volt, hiszen ő végzett a kanadai táblázat élén 40 góllal és 36 gólpasszal.



Rasmus Lauge Schmidt:

„Egy olyan ambiciózus csapatnak, mint a Veszprém,

nehéz nemet mondani.”   

 

          – 2019 nyarától a Telekom Veszprém játékosa lesz. Miért döntött a váltás, és miért éppen a Veszprém mellett?
          – Ez egy jó kérdés, bár nagyon egyszerű megválaszolni. A Veszprém egy nagyszerű klub, nagy ambíciókkal. Mindent megtesznek a Bajnokok Ligája győzelemért. A magyar bajnokságban nincsenek túl hosszú utak, így többet tudok foglalkozni a testemmel. Nagyon fontos ez számomra, hiszen két nagyobb sérülésem is volt már a karrierem során, viszont így  jobban oda tudok majd figyelni az egészségemre is. A Bundesliga nehéz bajnokság, hosszú buszos utakkal. Nagy előny ez a Veszprémnél. Remélem, így könnyebben fel tudom készíteni a testem, és remélhetőleg minél tovább kézilabdázni.

          – Döntése meghozatala előtt kikkel egyeztetett, kiknek a véleményét kérte ki? Esetleg beszélt valakivel, aki most vagy korábban játszott Veszprémben?
          – Vranjes mesterrel beszéltem, természetesen. Jó dolgokat mesélt a klubról. Egy olyan ambiciózus csapatnak, mint a Veszprém, nehéz nemet mondani. Nagy lépés lesz ez a családom számára is, hogy elinduljunk egy úton, távol a majdnem otthontól, Flensburgtól. Ettől függetlenül készen állunk, és én is készen állok, hogy a legjobbamat nyújtsam. Sokat hallottam már a Veszprémről, csomó pozitív dolgot. Nagyon jó csapatuk van. Minden évben versenyben vannak a Bajnokok Ligája győzelemért, és én is szeretném a legjobb arcom mutatni, hogy címeket szerezhessek a Veszprémmel.

        – Habár még több mint egy év múlva csatlakozik hozzánk, mégis megkérdezem, hogyan látja előzetesen a szerepét a csapatban? Mit gondol, mivel tud a leginkább segítségére lenni az együttesnek?
        – Másfél év alatt sok minden történhet, nem tudni még, hogyan alakul. Meglátjuk, nem tudom még, hogy milyen szerepet kapok. Bármi is legyen, bármilyen szerepet is kapjak, azt kell a legjobban csinálnom, amit Ljubo rám szab. Ha éppen a padon kell ülnöm, vagy a pályán teljesíteni, mindegy. Törekedni fogok, hogy a legjobban végezzem el a dolgom.

        – Az elmúlt időszakban többször is pályára lépett a Veszprém Arénában. Milyen emlékei vannak ezekről a találkozókról és az Arénáról?
        – Nagyon jó a hangulat. Elég nehéz a Veszprém Arénában játszani ellenfélként. Alig várom, hogy én is élvezhessem a szurkolóik buzdítását.

        – Mire a legbüszkébb eddigi pályafutására visszatekintve?
        – Legbüszkébb a szerbiai Európa-bajnoki címemre vagyok, amit a dán válogatottal nyertem. Az a legnagyobb címem. Bundesligát is sikerült nyernem, az is elég nagy elismerés. Remélhetőleg a Flensburgot is trófeákhoz tudom segíteni, mielőtt még elhagyom a csapatot. Meglátjuk, hogyan alakul.

         – Egy kicsit meséljen magáról! Milyen a pályán és milyen azon kívül? Mivel tölti legszívesebben a szabadidejét? Mit lehet tudni a családjáról?
        – A pályán, ha kell, kezem-lábam töröm, hogy nyerjek, minden alkalommal.  Így jellemezhetem magam a legjobban, ennyire szeretnék nyerni minden egyes alkalommal. Csendes személynek mondanám magam az életben. Szeretek leülni, és pihenni. Szeretem a családomat, hiszen családos ember vagyok. Feleségem és egy kislányom van, bármit megtennék értük. Kikapcsolódásként golfozni szeretek, az a hobbim.

          – Zárásként mit üzen a veszprémi szurkolóknak?
          – Nagyon várom, hogy Veszprémben játszhassak másfél év múlva. Várom, hogy az Arénába belépve hazaiként szurkoljanak nekem. Mindent meg fogok tenni a győzelem érdekében.



          Forrás: Telekom Veszprém honlap – Fotó: Reuters

2018-03-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk