Kézilabda kupa

Planéta Szimonetta jövő nyáron távozik Debrecenből

Nagyon szeretem a csapatot és a klubot, mindenkit, aki itt körülöttünk sürög-forog. Ez egy igazi családias közeg, de mindenkinek az életében eljön az a pillanat, amikor azt érzi, hogy váltásra, valami újra van szüksége. Nekem ez most jött el. Úgy érzem, hogy változásra van szükségem és nagyon szeretnék újra külföldön játszani, hiszen nekem csak pozitív tapasztalatim vannak a légiós életről. Az az igazság, hogy nem vagyok már fiatal, úgy érzem, közeledik a kézilabdás pályafutásom vége, így, ha nem most, akkor mikor tudnám megva- lósítani ezt a vágyamat. Nehéz döntés volt, hiszen az ismeretlenbe ugrom megint, de azt éreztem, hogy valami még hiányzik az életemből – indokolta a döntést Szimó.

Planéta Szimonetta 2021 nyarán érkezett Debrecenbe. Szeptember 10-én, a Kis- várda Master Good SE elleni hazai mérkőzésen mutatkozott be új csapatában, két góllal. Eddig összesen 79 tétmérkőzésen lépett pályára Loki-mezben és 253 gólt szerzett. Az NB 1-ben 58 mérkőzésen 176 alkalommal volt eredményes. Idén februárban, Mosonmagyaróváron meg sem állt 8 találatig, ez az egyéni gólcsú- csa. Debreceni játékosként került vissza a magyar válogatott keretébe, s szere- pelt a 2021. évi spanyolországi világbajnokságon. Első debreceni évében bajno- ki bronzérmet szerzett a Lokival, a legutóbbi szezonban pedig a bajnokság mel- lett a Magyar Kupában is bronzérmes lett. Az idei kiírásban a Loki színeiben bemutatkozott a Bajnokok Ligájában is, 8 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, 16 alkalommal „mattolta” a kapusokat, s 7 esetben állították ki két percre.

Forrás: DVSC SCHAEFFLER honlap

2023-12-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk