Kézilabda kupa

Osztrák válogatott jobbátlövő érkezik Hámori pótlására

Kristina Dramac osztrák válogatott, balkezes jobbátlövő. 22 éves, 180 centiméter magas. Az Európa Liga idei szezonjában nyolc mérkőzésen 33 gólt szerzett. Az LC Brühl Handball elleni selejtezőben két mérkőzésen kilenc alkalommal talált be. A csoportkörben hat meccsen 24 gólig jutott. A végül első helyen végző HC Duna- rea Braila elleni idegenbeli találkozón nyolc akciógólt lőtt 12 kísérletből. Az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligájában 14 találkozón lépett pályára, 16 gólt jegyeztek fel a neve mellé, egy esetben állították ki két percre.

– Kristina egy fiatal, tehetséges, feltörekvő játékos, aki már nemzetközi szinten is megmutatta magát – értékelte a játékost Szilágyi Zoltán vezetőedző. –  Komoly mérkőzéseken, komoly csatákon van túl. Az Európa Ligában remek teljesítményt nyújtott a Zagreb játékosaként és szerepelt már világbajnokságon is az osztrák válogatottban. Én azt gondolom, nagy potenciál van benne és jól ki tudják majd egészíteni egymást Ugolin-nel. Ideális megoldás lehet Hámori Konszuéla pótlására.


Kristina Dramac a DVSC SCHAEFFLER honlapjának telefonon
adott interjút.

– Mit gondolsz a debreceni lehetőségről?
Nagyon örülök neki, hogy a DVSC SCHAEFFLER játékosa lehetek. Ez egy óriási lehetőség számomra és egyben megtiszteltetés is. Mindent tudok a csapatról. Tudom, hogy kiválóan szerepelt a Bajnokok Ligájában, tudom, hogy bronzérmes volt a magyar bajnokságban és hogy a jövőre nézve is komoly céljai vannak.

– Hogy alakult eddig a karriered?
Ausztriában kezdtem kézilabdázni, egy kiscsapat, a WAT Atzgersdorf volt az első klub, ahol játszottam. 19 évesen kerültem a Lokomotiva Zagrebhez, ahol rögtön a mélyvízbe dobtak, hiszen az első évben a Bajnokok Ligájában, idén pedig az Európa Ligában játszottunk. Azt gondolom, eddig optimálisan alakul a karrierem, hiszen a Lokomotiva jókora előrelépés volt az osztrák bajnoksághoz képest és most ugyanezt érzem a debreceni szerződéssel kapcsolatban is. Rá- adásul a válogatottba is elég fiatalon be tudtam kerülni, szóval eddig minden jól alakult, de nem elégszem meg ennyivel. Szeretnék tovább fejlődni, hogy még sikeresebb legyek a jövőben. A Bajnokok Ligájában például imádtam ját- szani, jó lenne folyamatosan ott szerepelni.

– A DVSC idén nagyszerűen szerepel a Bajnokok Ligájában és a magyar baj- nokságban is dobogóesélyes. Úgy érzed, képes leszel folyamatosan jól teljesí- teni ilyen szinten is?
– Igen, határozottan. Mindig is szerettem a versenyhelyzeteket, tudom, hogy sokat tanulhatok Debrecenben, hogy jobb játékos lehetek, mert egy jobb csa- patban játszhatok majd. Azt gondolom, ez a lehetőség éppen jókor jött és ab- szolút ideális az én szempontomból.

– Milyen típusú játékosnak tartod magad? Inkább egy az egyben szeretsz próbálkozni, vagy a kilencesről ellövöd? Mik az erősségeid, illetve miben kell még fejlődnöd?
– Az a szituációtól függ. Ha van lehetőség, akkor távolról lövök, de ha kell szívesen cselezek is egy az egy ellen. Elég gyors játékosnak tartom magam, szóval meg tudom oldani. Az edzőim szerint éppen ez az erősségem, hogy sokoldalú vagyok támadásban.

– És a hiányosságok?
A védekezés, egyértelműen. Tisztában vagyok vele, hogy még rengeteget kell fejlődnöm ezen a téren, de nagyon szeretném, ha mihamarabb sikerülne belerázódnom. Abban bízom, hogy a DVSC ilyen szempontból is ideális válasz- tás, mert sokat tanulhatok majd a védekezésről.

– Ismersz valakit a csapatból?
– Nem igazán. Gabrijela Bartulovics testvérét ismerem, mert egy bajnokságban játszunk, de őt nem. Persze tudom, hogy milyen játékosok játszanak a leendő csapatomban, hiszen több mérkőzésüket is láttam.

– Mit tudsz a leendő csapattársaidról? A posztodra a francia válogatott Oceane Sercien Ugolin érkezik, a bal átlövő posztra pedig a svéd válogatott Kristin Thorleifsdottir.
– Tudom kikről van szó, természetesen. Nagyon örülök neki, hogy ilyen kiváló játékosok érkeznek, de a többiek is nagyon jók. Azt gondolom, kitűnő csapat lesz jövőre Debrecenben. Persze össze kell szoknunk először és sokat kell együtt gyakorolnunk, hogy minél hatékonyabbak legyünk, de én már várom ezt az időszakot.

– Egy utolsó, talán furcsának tűnő kérdés. Félig horvát, félig osztrák vagy. Mit mondanál, milyen a mentalistásod? Inkább horvát, vagy inkább osztrák?
– Nehéz kérdés. Azt gondolom mind a kettő, attól függ mire van szükség. Ha úgy van, tudok horvát stílusban játszani, piszkosabb módszerekkel, de ugyanannyira osztrák is vagyok, aminek szintén megvannak a maga előnyei, például a szervezettség vagy a pontosság. Szerintem ez egy jó mix.

2024-03-07

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk