Kézilabda kupa

Négy játékosával hosszabbított a Mosonmagyaróvár

 Nem okozott fejtörést, hogy maradok-e – mondta Albek Anna határozottan. – Biztos voltam benne, hogy szeretnék még együtt dolgozni ezzel a szakmai stábbal. Kiváltságos helyzetben voltam, hiszen több megkeresésem is volt, ami közül válogathattam. Jó érzés volt, hogy több együttes is szeretett volna a sorai- ban tudni, de az is megtiszteltetésnek éltem meg, hogy Mosonmagyaróváron is meg szerettek volna tartani. Örömteli, hogy a csapat magjának egy része már biztosan marad, és én is úgy éreztem, hogy egy évig még biztosan itt a helyem.

Már öt éve a csapat tagja vagyok, így én vagyok legrégebb óta a Moson- magyaróváron – meséli Lancz Barbora. – Nagyon jól érzem magam itt, így nem okozott álmatlan éjszakákat a döntés. Szeretem a környezetet, jó a csapat, a szakmai stáb, kiválóak a szurkolóink, ez mind a maradás mellett szólt. Erre a szezonra minden összeállt, most már én is egészséges vagyok, így várom az újabb kihívásokat.

Albek Anna,  Lancz Barbora,  Tóth Eszter,  Tóth Gabriella

 – Volt már nehéz döntésem a pályafutásom során, de ez nem volt az – mondja Tóth Eszter. – Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, én is remekül érzem magam itt. Már négy éve itt vagyok, és pályafutásom csúcsa is a mosonma- gyaróvári csapathoz kötődik, így hamar sikerült megegyezni. Én még mindig nagyon motivált vagyok, vannak céljaim, amiket szeretnék ezzel a klubbal, ezzel a csapattal megélni.

 – Gyorsan és gördülékenyen zajlott az egyeztetés – válaszolja meg gyorsan a döntéssel kapcsolatos kérdést Tóth Gabriella. – Számomra az a legfontosabb, hogy bízzanak bennem, ezt maximálisan megkapom, így jó teljesítményt tudok nyújtani. Ahogy idősödik az ember, úgy más szempontokat is figyelembe vesz, mint korábban. Remélem, hogy még sok van bennem, és Jani bá is azt mondta, hogy most 27 évesen vagyok a legjobb korban. Igyekszem folyamatos fejlődni, szeretem ezt a játékot, és próbálok új dolgokat elsajátítani, hogy még inkább a csapat hasznára legyek.


Sokat dolgoztam az utánpótlásban és szeretek felépíteni játékosokat, ez egy nagyon nemes cél – összegezte a hosszabbítások hozadékát Gyurka János vezetőedző. – Mindig olyan játékosokat keresünk, akik bíznak bennünk, és ko- moly célokat szeretnének elérni. A csapatnál érezhető munkamorál dicséretes, és az is, hogy a nálunk szereplők mindig akarják a fejlődést. A munkából az egész stáb kiveszi a részét, de szeretném külön kiemelni Stranigg Ferencet, aki más jellegű feladatokat végez a lányokkal, és ez is elengedhetetlen összetevője a sikerességünknek.

Nagy dolog ez a mi klubunk életében, hiszen kulcsembereket sikerült maradás- ra bírnunk – nyilatkozott elégedetten Guntram Thurnher, az MKC elnöke – Külön öröm, hogy a balkezesek is maradtak, hiszen az egy szűk piac, és így két minő- ségi játékossal számolhatunk a következő szezonban is. A keretet illetően van- nak még nyitott kérdések, ezekkel is foglalkozunk, de azt gondolom, hogy ez egy szép előkarácsonyi ajándék az óvári szurkolóknak.

Forrás: KISALFÖLD honlap – Fotó: mkcse.hu

2023-12-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk