Kézilabda kupa

Mireya Gonzalez Alverez kölcsönbe Győrbe szerződik

Rekordgyorsasággal kellett új balkezes átlövő után néznie a Győri Audi ETO KC csapatának Nora Mörk sajnálatos sérülése miatt. Az idei szezonban Bajnokok Ligájában résztvevő csapatból továbbra sem jöhetett számításba átigazolás, ám még az is csökkentette a számításba jövő játékosok listáját, hogy az EHF Bajnokok Ligája szabályzata alapján csak olyan sportolót lehetett igazolni, aki nem játszott tétmérkőzést klubcsapatában 2018. január 31-et követően. Szerencsére ennek a két feltételnek a klub elsőszámú kiszemeltje megfelelt, ezért tárgyalásokat kezdtek az ÉRD vezetőivel Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről.
          – Szeretném megköszönni az ÉRD vezetésének, külön Tekauer Norbert elnök úrnak és Szabó Edina vezetőedzőnek, hogy pozitívan álltak hozzá ehhez a kérdéshez, amely a magyar női klubkézilabdázás szempontjából rendkívül fontos. A mai napon sikerült tárgyalnunk és meg is egyeznünk Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről a szezon hátralévő részére. A játékos már ma csatlakozik hozzánk. Sajnos a Bajnokok Ligájábanban csak a negyeddöntőktől kezdve számíthatunk rá, de a bajnokságban a következő meccsen, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón már pályára is léphet – nyilatkozta dr. Bartha Csaba a klub elnöke.
        Az ÉRD elnöke, Tekauer Norbert elismerte, hogy nehéz döntést kellett meghozniuk:
        – Részünkről kemény döntés volt, amelyet gyorsan kellett meghoznunk, mert az adott szituáció ezt követelte meg. Reméljük, hogy ezzel segíteni tudunk abban, hogy a Győr elérje a céljait, bejusson a budapesti Final Fourba, és az idei szezonban is el tudja hódítani a Bajnokok Ligája trófeát.
        – Megtiszteltetés, hogy felmerült a nevem Győrben. Ezúton kívánok Nora Mörknek mielőbbi felépülést. Ez egy nagy lehetőség számomra, mindent megteszek, hogy a szezonban a csapat segítségére legyek a célok elérésében – nyilatkozta Mireya Gonzalez Alvarez a Győri Audi ETO KC új játékosa.


       
          Mireya Gonzalez Alvarez 26 éves spanyol állampolgár. Korábban a francia Mios-Biganos és a spanyol Alcobendas gárdáiban szerepelt. A 2015-16-os szezon óta szerepel az ÉRD csapatában a magyar bajnokságban. A 2017-18. évi EHF-kupában az ÉRD színeiben két mérkőzésen lépett pályára, három gólt szerzett és egy sárga lapot kapott.

          Forrás: Győri Audi ETO KC

 

2018-02-06

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk