Kézilabda kupa

Két gólos vereség: Svédország-Magyarország 31-29 (18-14)

Úgy indult a mérkőzés, hogy ezúttal a svéd csapat „lemossa” a pályáról a némileg elforgatott magyar csapatot (Borbély kezdett a kapuban, Balogh jobbátlövőben, Császár irányítóban, Ligetvári balátlövőben), s tíz perc eltelte után öt gólos előnyre tett szert (11. perc, 7-2). Vranjes mester látván csapata vergődését, időt kért, s a pályára küldte Lékait és Bodót. A gyors lelki fröccs megtette a hatását és a mieink Bartók és Lékai góljaival megkezdték a felzárkózást (16. perc, 9-6). Olyannyira, hogy a 22. perc elejére Lékai góljával sikerült eltüntetni az ötgólos hátrány: 12-12. A biztató játék ellenére elfogyott a lendület, a svédek egy 3-0-s rohammal válaszoltak (15-12), melyet a szünetre megtoldottak még eggyel (18-14).
          A második félidőre a magyar kapuban maradt Borbély, az ellenfélnél érkezett viszont Andreas Palicka, aki mint később kiderült, nagy érdemeket szerzett a svéd sikerben. A szünet után ugyan még a magyar válogatott szerezte a gólokat: Bánhidi Bence öt perc alatt három hetest harcolt ki, mindhármat Juhász Ádám váltotta gólra a Löwen kapusával szemben, de Palicka a későbbiekben valósággal megbabonázta a tatabányaiak irányítóját: Juhász többször is próbálkozhatott a szélről, Palicka eszén azonban csak egyszer tudott túljárni. A mieink egy-két góllal követték a svédeket, közelebb kerülni azonban nem tudtak. A félidő felénél Ljubomir Vranjes időt kért. Megint jól nyúlt a csapathoz a svéd mester, két gólt szerezvén sikerült egyenlíteni (45. perc, 23-23). Ahogy az első félidő végén elfogyott a szufla, úgy a második játékrész végére is beállt a holtpont: a vendéglátók villámgyorsan elhúztak három góllal (55. perc, 29-26), s innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet (31-29).

Mattias ZACHRISSON ezúttal a védelemben jeleskedett

          Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány:A svédek nagyon jól, míg mi nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, problémáink voltak az ellenfél gyors indításaival, és sok helyzetet kihagytunk. Ezt követően azonban változtattunk, a csapat remekül küzdött, talpra állt, egyenlített, ezzel nagyon elégedett vagyok, visszajöttünk a meccsbe, és szoros találkozót játszottunk. Két mérkőzésen idegenben összességében két góllal bizonyult jobbnak a svéd válogatott, ez pedig nem rossz eredmény. Van még néhány napunk az Európa-bajnokság rajtig, védekezésben és támadásban is igyekszünk rendbe tenni egy-két apróságot.”


Forrás (nyilatkozat): MKSZ  -  Fotó: Bildbyrån.

 

2018-01-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk