Kézilabda kupa

Hornyák Dóra: még egy év a Lokiban

Alig múlt 14 éves Hornyák Dóra, amikor 2006. szeptember 16-án, a Vasas elleni hazai bajnokin először került pályára NB I-es mérkőzésen. A debütálás emlékeze- tesre sikerült, hiszen Dodó – még gyerekként – rögtön az első felnőtt fellépésén gólt szerzett. Az első időszakában összesen 112 meccset játszott piros-fehérben, tagja volt a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnak, majd 2011-ben elhagyta nevelőegyesületét. Játszott Veszprémben, Győrben kétszer emelhette magasba a Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát, majd Vác érintésével került a Fra- dihoz. 2019 nyarán született meg kisfia, Bendegúz.

Dodó 2020-ban tért vissza nevelőegyesületéhez. A 2021-2022. évi szezon kezdete óta ő a DVSC SCHAEFFLER csapatkapitánya. Az Európa Ligában és a Bajnokok Ligájában is szerepelt az együttessel, s bár főként védekezésben kap szerepet, mindkét sorozatban betalált már. Második debreceni időszakában eddig 52 találkozón lépett pályára. 2022 decemberében, a Siófok elleni bajnoki mérkőzé- sen keresztszalag szakadást szenvedett. Hosszú rehabilitáció után tavaly decem- berben tért vissza a pályára.

Nagyon örülök neki, hogy újabb egy évig itt lehetek. Súlyos sérülésből felépül- ve, hosszú kihagyás után tértem vissza és ilyenkor mindig nagyon rizikós a visszatérés, de szerencsére minden rendben ment. Természetesen megpróbálok mindent megtenni a jövőben is, hogy tudjam segíteni a csapatot – nyilatkozta Hornyák Dóra a hosszabbítás kapcsán.

Forrás: DVSC SCHAEFFLER honlap

2024-03-08

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk