Kézilabda kupa

Hegedüs Márk lép a sérült Matej Gaber helyére

Matej Gaber, a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosa a szlovén válogatott edzésén talpcsonttörést szenvedett. Ez azt jelenti, hogy beállós hosszabb időre kidőlt, nem tud játszani, így a jövő héten kezdődő horvátországi Európa-bajnokságot is kihagyja.
          – Matejt Szlovéniában megműtötték – számolt be a legfrissebb hírekről dr. Szabó István csapatorvos. – Ez egy fáradásos törés volt, amely sajnos többször előfordul sportolóknál, mivel komoly terhelésnek van kitéve a lábuk. A beavatkozás pedig elengedhetetlen, mert így gyorsabb a gyógyulás. A felépülése minimum két hónapot vesz majd igénybe.
          A MOL-PICK Szeged pedig lépett, az eddig Gyöngyösön szereplő Hegedüs Márkot visszarendelte a csapathoz, a beállós hétfőn már a szegedi alakulattal kezdi meg a felkészülést.


         
          – Két éve is hasonló volt a helyzet – nyilatkozta a 25 éves játékos –, akkor Cegléden szerepeltem kölcsönben, majd visszarendelt a csapatom. Akkor és most is váratlanul ért a döntés. Jövök, mert segíteni szeretnék, élni a lehetőséggel, mert az élettől most megint kaptam egy sanszot. Nagyon jól éreztem magam Gyöngyösön, remek társak között és kiváló csapatban szerepelhettem. Az őszi időszakban sérüléssel bajlódtam, szerencsére ez már a múlt, teljesen felépültem, és izgalommal várom az első edzést.

          A szegedi együttes hétfőn délelőtt 10 órakor kezdi meg a felkészülést, az első héten 10 tréninget vezényel majd Juan Carlos Pastor, még szombaton is tart foglalkozást a spanyol szakember. Öt játékos, a magyar (Balogh, Bánhidi, Bodó) és az orosz (Zsitnyikov, Gorbok) válogatott kerethez tartozók hiányoznak csak, illetve a sérült Gaber. A második héten már edzőmeccset játszik a szegedi csapat, január 19-én (péntek) 17 órakor a szerb Metaloplastika Sabacot fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

          Forrás: MOL-Pick Szeged

 

2018-01-05

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk