Kézilabda kupa

Győri Audi ETO KC: Kari Brattset Dale újabb három év

– Kari nem csak csapatkapitányunk, hanem a világ egyik legjobb beállója, és fantasztikus sportember. Az ő szerepe nem csak a pályán, hanem azon kívül is kulcsfontosságú számunkra, hiszen adottságai révén született vezető, vérbeli csapatkapitány. Játéka csak még érettebb, még erősebb lett mióta édesanyá- vá vált. Büszkén jelentem be, hogy sikerült hároméves kontraktust aláírni, azaz hosszú távra tervezünk közösen. Közös céljaink elérése érdekében igazán meg-nyugtató érzés, hogy elkötelezte magát további három szezonra. Bízom benne, hogy fényes sikereket érünk el közösen nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

– Nagyon jó hangulatban zajlottak a tárgyalások, hiszen gyorsan kiderült, hogy akárcsak én, úgy a klub is hosszú távra szeretett volna tervezni. Én, és a csalá- dom is nagyon jól, gyakorlatilag otthon érezzük magunkat Győrben. Éppen ezért nem volt kérdés bennem a hosszabbítás kapcsán. A klubvezetés tervei átgondoltak, öröm egy ilyen projektnek a részese lenni. Három év hosszú idő, de tudom, hogy jó döntést hoztam. Bízom benne, hogy az egyébként nem kicsi céljainkat közösen érjük majd el nyilatkozta a szerződés aláírása után Kari Brattset Dale.

A kitűnő beállós klubszinten háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa győztes, 2019-ben tagja volt a Bajnokok Ligája győztes csapatnak. A legrangosabb klub sorozatban még egy ezüst és két bronzérmet nyert. Eddig 180 alkalommal szerepelt tétmérkőzésen a Győri Audi ETO KC csapatában, ezeken a találkozókon pedig 614 gólt lőtt. A 2023-2024. évi Bajnokok Ligája kiírásában hat találkozón lépett pályára, 26 gólt jegyeztek fel a neve mellé, egy sárga lapot kapott és egy alkalommal állították ki két percre. Válogatott szinten világ és Európa-bajnoki aranyérmet nyert Norvégia válogatottjával, valamint 2021-ben Tokióban olimpiai bronzérmes lett.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap / Szabó Tamás

2023-10-30

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk