Kézilabda kupa

Friss francia világbajnok érkezik Győrbe

A 2023. évi 26. Női Kézilabda Világbajnokságon Franciaországgal aranyérmet szerző Hatadou Sako 28 éves, a francia bajnok Metz Handball gárdájából ér- kezik Győrbe 2024 nyarán. A szenegáli felmenőkkel rendelkező hálóőr Francia- országban, Tournan városában született, pályafutását a Noisy Le Grand csapa- tában kezdte, majd az OGC Nice-ben szerepelt négy szezonon keresztül. 2020-ban lett a Metz Handball játékosa. A francia válogatottban idén mutatkozott be világversenyen, és tevékeny részese volt az aranyérmet szerző gall csapat sikerének. A Metz színeiben eddig kettő francia bajnoki címet és kupagyőzelmet ért el, 2022-ben pedig bronzérmet nyert a Bajnokok Ligájában. 2019-ben a fran- cia bajnokság legjobb kapusának is megválasztották.

– Nagyon szűk azon nemzetközi elit játékosoknak névsora, akik számunkra számí- tásba jöhettek. Biztos voltam már a szerződés aláírásakor is abban, hogy a francia hálóőr, Hatadou Sako a legmegfelelőbb választás, egyrészt ismerve eddigi pályafutását, másrészt mivel egy nagyszerű, sikeréhes embert ismertem meg személyében. A világbajnokságon mutatott teljesítménye is csak megerősí- tett ebben az érzésemben. Egy olyan kapus csatlakozik hozzánk 2024 nyarán, aki a női mezőny egyik legdinamikusabb és legkiszámíthatatlanabb hálóőre. Remekül ki fogják egészíteni egymást Sandra Tofttal. Büszke vagyok arra is, hogy Hatadou részese kíván lenni a hosszútávú projektünknek, így hároméves szerző- dést írtunk alá nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

– Nagyon boldog vagyok, hogy nyártól én is tagja lehetek a Győri Audi ETO KC csapatának. Jól ismerem a klubot, hiszen többször is játszottunk már egymás ellen, és tudom, hogy Győrben kézilabdázni valami egészen más. Régóta meg- fogalmazódott bennem az érzés, hogy szeretnék egyszer én is ennek a klubnak, az ETO-családnak a része lenni. Komoly ambíciókat vázoltak fel számomra a klub vezetői, a hosszútávú stratégiai gondolkodás vonzó volt számomra. Tudom, hogy nagyok az elvárások Győrben, de szeretem a kihívásokat! Várom már a nyarat, de addig természetesen minden erőmmel jelenlegi csapatom sikeréért dolgozom mondta Hatadou Sako.

Forrás: Győri Audi ETO KC / Szabó Tamás Fotó: Equipes de France de Handball


A Győri Audi ETO KC bejelentésével párhuzamosan a Metz Handball is nyilvánosságra hozta honlapján kapusa távozását.

Hatadou távozása olyan hír, amelyet nagyon-nagyon szomorúan fogadtam. Ő egy olyan személy, akit rendkívül fontosnak tartok, akár kapus képességei miatt, de mindenekelőtt emberi tulajdonságai miatt. Hatalmasat fejlődött ked- venc pozíciójában és emberként. Sokat jelent a csapatnak a pályán nyújtott teljesítménye és az, amit be tud vinni a mindennapi életbe. Nizzából érkezett, és tíz perc edzés után már az volt a benyomásom, hogy már tíz éve nálunk van. Mindenkihez beszélt, hangosan, nagyon hangosan, talán nekem eleinte egy ki- csit túl sokat, de ennek ellenére a fülem elég hamar megszokta az egészet. Már négy éve itt van, és az a benyomásom, hogy örökké itt volt. Számunkra jelentős a veszteség. Most is, mint mindig, ez egy olyan választás volt részéről, amelyet tiszteletben kell tartanunk – Emmanuel Mayonnade vezetőedző.

Nagy sajnálattal és szomorúsággal értesültünk Manuval (Emmanuel Mayonna- de vezetőedző. A szerk.), hogy Hatadou a győri klubhoz igazolt, amely úgy tűnik, továbbra is vonzó a játékosok számára, még akkor is, ha nincs mit irigyelnünk ettől a klubtól, amelyet az elmúlt szezonban kétszer is legyőztünk. A Győr rend- szeresen merít a metzi medencéből. Egyáltalán nem hibáztatom Hatadou-t, s megértem, hogy külföldön szeretne tapasztalatot szerezni. Sokat veszítünk sport szinten, de emberi szinten is, mert Hatadou nemcsak kivételes játékos, hanem rendkívüli ember is. Ez egy fontos „ragasztó” a csapat egyesítéséhez és egy fan- tasztikus energia. Minden hálámat kifejezem neki azért, amit a Metz Handball csapatáért tett, és nagyon őszintén kívánok neki a legjobbakat a jövőben. Meg- győződésem, hogy az év végére sok örömet fog még szerezni nekünk – Thierry Weizman elnök.

2023-12-21

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk