Kézilabda kupa

Egymillió forintos kérdés: Menjen vagy maradjon Ulrik Kirkely?

Az utóbbi 10 év leggyengébb győri csapata.

Világválogatott Győr legnagyobb bukása lesz az idei év. Semmit nem nyer. "Alibi" Győr.

Totális csőd az idei év, bosszantó, mérgesítő és elfogadhatatlan. Amúgy gratuláció a Fradinak!!

A két csapat között idén úgy néz ki az jelenti a különbséget, hogy a Fradi a kezdeti bukta után időben elküldte a dán edzőt és összeszedte magát, az ETO meg hagyja "alkotni" és erre az egész évük minden szinten rámegy. Én azt mondom, még most sem késő elküldeni Kirkelyt, mert a Vipers ellen az FF se lesz meg. Ezt a mai tele hibákkal a végén meg széteső teljesítményt most már mér- kőzések óta nem lehet megmagyarázni.

Ez az ETO megvette a világelit játékosait, és semmit nem fog nyerni! Ez több, mint übergáz!

Ki kellene találni idén egy sorozatot, amiben a Győrnek is lehet esélye. Valami húsvéti kupát, vagy egy nyár eleji, "zsíroskenyér" hétvégét. :)))

A Fradi úgy nyerte meg a döntőt, hogy Bölk és Cvijics gyengén játszott. Kirkelynek távoznia kell lehetőleg azonnal hatállyal, vele az ETO totális mélypontra jutott.

Az az edző (páros) teljesen csődbe viszi ezt a nagymúltú klubot. A világklasszis játékosok semmi értelmes fogódzót nem kapnak. A kettős edző egy teljes sületlenség, csak a vezetőedző fogyatékosságát akarta Danielsennel pótolni Kirkely. Ennyi kudarc után nincs mese, az edzőtől meg kell válni, látni sem bírom a tanácstalan ábrázatát. Gratulálok a Fradinak.

Nem szabad a bajnokok ligája meccséig várni. A játékosok pontosan tudják a választ, az okokra, de vannak olyan értelmesek, hogy nem mennek direkt az edzőnek. Azok közé tartoztam, akik már a kinevezését is erősen kritizáltam. Ez a kinevezés kb. olyan, mintha a Reál Madrid edzőjének Pintér Attilát választották volna... Borzalmas...

A Győr szinte teljesen leépült ezzel a gyenge, tejbetök edzővel, a játékosok sem tudnak már igazán küzdeni. Az idén a Győr semmit sem fog nyerni, a Final Four talán meglesz nekik. Egyre gyengébb zsoldosokat igazolnak tonnaszámra, akiknek csak a nagy pénz kell. Megszakadni már nem akarnak.

Az utóbbi 10 év leggyengébb győri csapata." Szerintem ez nem igaz. Ezek a játékosok igenis jók. Sőt sok világsztár van köztük. Viszont szerintem, ha össze- hasonlítom az edzőket Heine jobban sáfárkodik egy foghíjas gyengébb kerettel. A mérkőzés statisztika lövés hatékonysága Győr 53% Fradi 58% Védés hatékony- sága Győr 32% Fradi 38% Összes lövés 43-43 Eladott labda Győr 4 Fradi 9. A Fradi 16 mezőnyjátékost nevezett ebből 3 egyáltalán nem játszott és 3 hét percnél kevesebbet. Tehát gyakorlatilag 8 mezőnyjátékossal hozták le a meccset.

A Győr ma este ismét igazolta, hogy egy csomó, remek játékos azonos színű mezben automatikusan nem alkot CSAPATOT is. Ezt tényleg nem először látni. Ha valami nem megy, kezdődik a rángatózás, pofa vágás és a sírás a végén. Közben sokszor szinte egymásra sem néznek, mintha egyenként mindenki a töb-bieket hibáztatná. Elvégre egy sztár nem lehet hibás, ugye? Ez a "vagy győzünk, vagy a többiek veszítettek" mentalitás az egyik legrombolóbb, amit el lehet képzelni....

A játékosok cseréje teljesen ötletszerű. A beharangozott koncepcióból semmit nem látni. Csak a csődöt. A jó formában lévő Kristiansent teljes kifáradásig hajt- ja. Solberg vajon már harmadik kapus? Elképesztő összevisszaság, még időben lennénk egy edzőcserére. Szinte biztos vagyok abban, hogy a jelentős világ- klasszis játékos-távozásokban az edző személye (milyensége) is fontos szerepet játszik. Tehát... legjobb volna a távozása... A Fradinál meglépték, most nálunk is megkell.

Jó döntés volt ezt a kókler edzőt leigazolni Győrbe..., se bajnokság, se kupa... Grat!

Az alapvető különbség a két csapat között: Győrben a klub igazodott a skandinávokhoz, a Fradinál a külföldiek igazodtak a klubhoz. A mai is mentális győzelem volt. Győrbe pedig jönnek a szűk esztendők. Jövőre a dobogóért is küzdeniük kell.

A világválogatott nem csapat, sokadszor bizonyítják be. Ehhez egy integráló személyiségű edző és legalább 2-3 győri kötődésű játékos kellene. Sajnos a klubvezetés sem áll a helyzet magaslatán, nem érik el ilyen klub színvonalát.

Kirkely ezzel a kerettel nem tud mit kezdeni, de ez az Ő gyengesége. Én azt az edzőt tartom jónak, aki ki tudja hozni az aktuális keretből a legjobb teljesít- ményt. Ő nem ilyen.

Remélem Csirkely sokáig marad. Ennyire elcseszett edzőt csak egyet láttam eddig, kócs albertsent. Hol van már a Danyi féle űrkézilabda?

A vezetőség és edzői stáb együttesen felelős. Görbicz igazolásai sportigazga- tóként erősen megkérdőjelezhetők, a topjátékosok közül (Reistad, Jerabkova, Vjakhireva, Mörk) egy sem játszik az ETO-ban.

Én a Győrnek is gratulálnék, mert az az ezüst is szépen csillog. Jövőre fogjak csak igazán értékelni, amikor már egyik sorozatban sem lesz esélyük! Ezért nagyon szurkolok nekik, hogy idén nyerjenek BL-t mert ez egy soha vissza nem térő alkalom !!! :-)

Egy jó edzővel az ETO-nak jövőre is lesz esélye mindhárom sorozatban. Az Oftedal-Jörgensen csere még jól is elsülhet. Oftedal már az utóbbi időben nem hozza a régi formáját. Gros is többet sérült, mint játszik. Az érkező Housheerben is van potenciál, hogy klasszissá váljon.

Aki nézte a karácsonyi Endrődi interjút, ott elhangzott, hogy az Óvár meccs után elbeszélgettek a csapattal, hogy ez nem ETO-hoz méltó teljesítmény volt. Most kíváncsi lennék, hogy még mindig enyje-bejnye beszélgetés lesz, mert ennyi blama után már komolyabb lépésekre lenne szükség. Amúgy itt vagy az edzővel van baj vagy mentális okok vannak, vagy a kettő összefüggésben a játékosok már nem bíznak a szakmai stábban. Mert a taktika most alapvetően ült, Cvijicset, Lekicset kivették a játékból, Bölk is sokáig nem sok vizet zavart, de ennyi labdaeladás, amatőr technikai hiba egyszerűen elképzelhetetlen, ennyire indiszponált ez a csapat korábban sose volt, ezzel folyamatosan visszahozták a Fradit 3-4 gólról a meccsbe, aki köszönte szépen és a végén csak összekaparta magát és megfordította. Pedig amikor Kristiansen plusz 3-nál a 4-ért dobott hetest, félig fejben már feladták, de ott az a pár hiba pillanatok alatt el is vitte a meccset. Itt a játékosok fejében se tiszta minden és vannak bőven szakmai hibák is.

2024-03-10

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk