Kézilabda kupa

Dean Bombacs visszatér Szegedre!

– Nem is lehet más az első kérdés: miért döntöttél úgy, hogy visszatértek Szegedre?
– Az első pillanattól, amit Szegeden töltöttem, nagyon jól éreztem magam, a két év során Szeged a második otthonommá vált. Ez volt az első alkalom, amikor hosszabb időn keresztül külföldön éltem, de otthon éreztem magam. Minden tökéletes volt, a város, a szurkolók, a szakmai munka, a csapat. A családom nagyon boldog volt itt, ez volt a fő ok, hogy a visszatérés mellett döntöttem, és persze az is, hogy ismerem a klub céljait, és a része szeretnék lenni ezeknek.

– Mit vársz az újabb szegedi időszaktól?
– Nem szeretnék nagy várakozásokkal élni, de mégis megteszem. Azt szeretném, hogy minden trófeáért versenyben legyünk, és minél többet meg is nyerjünk. Nem titok, hogy szeretnék Kölnben játszani, és talán egy napon valóra válik az álmom, és meg- nyerhetjük a Bajnok Ligája trófeát, remélem, ez a kék mezben történik.

– Amióta eligazoltál, azóta átalakult a csapat. Mennyire ismered a csapat- társakat?
– Igen, a csapat megváltozott, amióta távoztam, de ismerem az összes játékost, néhányukat jobban, mint a többieket, bőven lesz időm mindenkit megismerni.

– Mit szóltál, hogy magyar bajnok lett a MOL-Pick Szeged?
– Néztem a meccset, és szurkoltam a Pick-nek. Azonnal gratuláltam is. Nagyon boldog voltam, mert azt gondolom, hogy megérdemelten győzött a Szeged. A klub, a játé- kosok, a szurkolók évek óta jó munkát végeztek, és csak idő kérdése volt, hogy ez mikor érik be, megérdemelte mindenki a bajnoki címet.

– Hogyan telik majd a szabadság hátralévő része?
– Nem lesz olyan sok szabadidőm, hiszen át kell költöznöm Szegedre, de a maradék időt a családommal és a barátaimmal fogom tölteni Koperben, és készülök az új szezonra.

– Emma lányod már egyre nagyobb, kisfiad, Iker is nagyon aranyos, ők mit szólnak, hogy költöztök?
– Igen, szerintem is azok, köszönöm a dicséretet. Iker még túl kicsi, nem érti az eseményeket. Ellenben Emma már igen. Féltem neki elmondani, hiszen megtanult lengyelül, és barátokat is szerzett. Nagyon meglepett a reakciója. Megkérdeztük tőle: szeretnél visszamenni Szegedre? Ránk nézett, és elkezdte kiabálni, hogy igeeen! A feleségem, Tjasa azt mondta, biztosan nem érti, hogy mit kérdeztünk, de Emma bement a szobájába, és visszahozta a plüssbikáját, a Pick kabaláját, és elkezdte kiabálni: Pick Szeged! Pick Szeged! Azt mondta, nagyon szeretne visszamenni a szarvasbocihoz.

– Szegeden nagy szeretet vett körül, mit üzensz a szurkolóknak?
– Igen, tudom, éreztem, ez az érzés kölcsönös, boldog vagyok, hogy visz-szatérhetek. Mindig különleges érzés volt közöttünk, nem tudom, hogy alakult ki, csak kialakult. Azt üzenném, hogy köszönöm nekik, amit a múltban kaptam tőlük, és azt kérem, hogy maradjanak ugyanilyenek, támogassanak a jó és rossz napjainkon is, hiszen a sport ilyen, nem lehetsz mindig a csúcson, de minden könnyebb, ha feltétel nélkül támo- gatnak, és cserébe megígérem, hogy mindig a maximumot nyújtom, és nem fogom feladni soha!

– Marad a 44-es mez? Ebben szerepelsz továbbra is?
– Természetesen, ez nem lehet kérdés, ez az én számom!

Ha már a futballvébé lázában ég a világ: ki lesz a világbajnok szerinted?
– Nincs sok időm nyomon követni az összes meccset, néhányat már láttam. Azt gondolom, hogy a brazilok és a belgák a favoritok, de Argentínának is szurkolok, Messi megérdemelne egy világbajnoki címet, az elvesztett Copa America és vb-döntő után. Egy olyan játékos, mint ő, megérdemli, és ez a csapattársaira is vonatkozik.

Dean Bombac áprilisban töltötte be a 29. életévét. Koperben született, itt ismerkedett meg a kézilabdával. A helyi együttesben 2007-ben kezdett el játszani, a Cimossal szlovén bajnoki címet is ünnepelhetett. Ezután elfogadta a fehérorosz Dimano Minszk ajánlatát, majd a klub anyagi gondokkal küzdött, így fél évre a francia Pays d'Aix UC együtteséhez került, miközben elfogadta a MOL-Pick Szeged kétéves szerződését. A 188 centiméter magas játékos gyorsan a közönség ked- vence lett. A két eltöltött idény alatt összesen 404 gólt dobott Pick-mezben. A Bajnokok Ligájában 170-szer volt eredményes, a magyar bajnokságban és kupá- ban 234 gólt dobott. Az elmúlt két szezont a lengyel PGE Vive Kielce csapatánál töltötte. A MOL-Pick Szegeddel a nyártól hároméves szerződést kötött, feleségével, Tjasával és két gyermekével, Emmával és Ikerrel költözik vissza a Tisza-parti városba.

Forrás: MOL-Pick Szeged honlap / Süli Róbert

2018-06-19

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk