Kézilabda kupa

Danyi Gábor lett a Győri Audi ETO KC vezetőedzője

A Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztját nyártól átvevő edzőről és segítőiről dr. Bartha Csaba, a klub elnöke sajtótájékoztatón tett bejelentést. A sportvezető örömmel számolt be az elmúlt hetekben folytatott sikeres egyeztetések eredményéről:
          – Hosszú, tárgyalásokkal teli folyamat eredményeként született meg a végső döntés a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának vezetőedzői posztját betöltő személy kilétéről és az edzői stáb összetételéről. Ambros Martín távozásának bejelentése óta keményen dolgoztunk, s úgy gondolom, sikerült egy magas kvalitású, kiváló szakmai tudással rendelkező edzői stábot kialakítanunk, akik a rájuk jellemző szorgalommal és profi hozzáállással látnak majd munkához a 2018/2019-es szezontól kezdődően. Danyi Gábor személyében egy rendkívül jól felkészült, sokéves tapasztalattal rendelkező trénert választott meg a klub elnöksége az edzői stáb élére, aki a klubnál eltöltött több, mint hat év alatt bebizonyította rátermettségét. Támogatásunkról ezúton is biztosítjuk és mindent megteszünk, hogy kitűzött céljainkat elérhessük, klubunk sikereit tovább gyara-pítsuk  – nyilatkozta dr. Bartha Csaba.
          A Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának irányítását nyáron átvevő, a kézi- labdázásban nagy tapasztalattal, számos szép eredménnyel és elismeréssel rendel- kező EHF mesteredző, Danyi Gábor várja már új feladatát, de tisztában van azzal, hogy még idén is nagyon sok munka vár rá és a csapatra is.
        – Hatalmas lehetőség és egyben óriási nagy megtiszteltetés, hogy a megkap- hattam ezt a lehetőséget a világ legjobb női kézilabda csapatánál. Nagyon várom már az első edzést, amikor vezetőedzőként léphetek a lányok elé. Szeretném azonban hangsúlyozni, hogy a 2017/2018-as idény legfontosabb periódusának küszöbén állunk, így minden energiánkkal az előttünk álló nem kis kihívásokra kell koncentrálnunk, hiszen fontos céljaink vannak, melyek még beteljesítésre várnak a jövő szezon tervezgetése előtt. Bízom benne, hogy a munkánk meghozza a gyümölcsét és sikerekben gazdag időszak elé nézünk.”


Danyi Gábor 2011-ben érkezett a klubhoz, ahol előbb Konkoly Csaba másodedzője volt, majd Karl Erik Böhn munkáját segítette, Ambros Martín 2012 nyári érkezése óta a spanyol vezetőedző mellett dolgozik. Az 54 éves szakember azonban nem volt mindig másodedző, sőt: már 1992 júliusától NB I-es klubnál dolgozott, akkor lett ugyanis a Pécsi MSC női csapatának vezetőedzője. Utóbb irányította a PEAC férfi- és női csapatát, valamint volt a leány ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya.


        Dr. Bartha Csaba kitért arra is, hogy az új évadtól egy edzői stáb dolgozik a klub sikereiért, és többen is segítik az új vezetőedző munkáját.
        – Danyi Gábor mellett a másodedzői posztot egy, a kézilabdás berkekben ismerősen csengő név, Zdravko Zovko tölti majd be. A horvát sikeredző játékosként egészen az olimpiai bajnoki címig menetelt, és kiemelkedő sikereket tudhat maga mögött edzőként is a férfi és női mezőnyben, válogatott és klubszinten egyaránt – folytatta az edzői stáb bemutatását a klubelnök.

          – Rendkívüli motiváltnak érzem magam – vette át a szót Zdravko Zovko másodedző –, örülök, hogy a Győri Audi ETO-ban, a világ legjobb női csapatánál kapok lehetőséget. Az elmúlt években folyamatosan nyomon követtem a klub fejlődését, és az, hogy ilyen célokért kell itt dolgozni, még nagyobb motivációt jelent nekem.”
        A négy fős szakmai stábban helyet kapott továbbá a Győri Audi ETO KC-nál öt éve utánpótlás szakmai igazgató-helyettesként és utánpótlásedzőként is tevé- kenykedő Kun Attila, aki a zöld-fehéreknél eltöltött idő alatt számos sikert ért el a feltörekvő tehetségekkel. Új feladataként videóelemzői és edzői poszton is segíti az edzői stáb és a csapat munkáját.
        – Nagy megtiszteltetés, hogy a világ legjobb csapatának szakmai stábjában tudhatom magam. Öt éve dolgozom Győrben, ahol a ma már a felnőtt csapat kere- téhez tartozó tehetségek – Afentaler Sára, Binó Boglárka, Pál Tamara, Szilovics Fanni és Varga Emőke – nevelőedzője lehettem. Minden utánpótlás edzőnek nagy álma, hogy egyszer egy felnőtt csapat kispadján foglalhasson helyet.  Számomra ez már korábban is megadatott mind férfi, mind női vonalon, de nagyon büszke vagyok rá, hogy a következő szezontól a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának szolgálatába állhatok, izgatottan várom a 2018/2019-es idényt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy legjobb tudásom szerint végezzem a munkám.
        A szakmai munkában a 2018/2019-es idénytől nagyobb szerep jut Holanek Zoltánnak, aki erőnléti edzőként segíti a felnőtt csapat munkáját a játékosok optimális terhelésének és fizikai felkészültségének kialakításában.
        – Óriási megtiszteltetés számomra, hogy még több lehetőséget kapok az új szezontól kezdve a csapat életében. Szerencsére az elmúlt két évben már együtt dolgozhattam a kerettel a prevenciós és rehabilitációs edzéseken, és örömteli, hogy a szakmai stáb többi tagjával egyetemben felügyelhetem a játékosok fizikai felkészítését a jövőben. Minden téren remek csapat lesz jövőre a Győri Audi ETO-nál, örülök, hogy ennek a munkának részese lehetek.

          Forrás:
Győri Audi ETO KC honlap

2018-03-28

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk