Kézilabda kupa

Az utolsó idei út Larvikba

Jó ideig, vélhetően január 13-ig utoljára utazott együtt a Ferencváros női kézilabdacsapata, merthogy az idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzést, a vasárnapi Larvik elleni összecsapást követően a holland válogatott Danick Snelder és Laura van der Heijden Amszterdam, míg a spanyol Nerea Pena Malaga felé veszi az irányt. Hétfőn, néhány órával a haza érkezés után a magyar „kiválasztottak” is csatlakoznak a decemberi, németországi világbajnokságra készülő nemzeti együttes keretéhez, legközelebb bajnoki pedig december 30-án lesz, de az is hazai környezetben.
          Ez azonban még nagyon távoli, sőt, a Larvik-Fradi meccsig is van még idő, miközben a lányok azért már Norvégiában gyakorolnak a BL-csoport záró körére. Szerdán a csapat – ki ne tudná a Fradi szurkolók közül – óriási boldogságot okozva idegenben győzte le az Érdet, s maradt a bajnokságban száz százalékos, ezért csütörtökön pihenőt kapott. Igaz, ez nem jelenti azt, hogy mindenki pihent is, hiszen játékosaink egyénileg, illetve a gyógytornász, Vajay-Gazsó Dorottya segítségével erősítettek.
          Pénteken reggel újra Elek Gábor vezetésével edzett az együttes, s ekkor már előkerült a labda, na meg a taktika is, amely a larviki meccsen segíthet a mieinknek. A tréning után ebéd, aztán utazás következett – a küldöttség valamivel fél öt előtt landolt Oslóban, hogy onnan még jó kettőszáz kilométert megtéve érkezzen meg Larvikba, ahol Tord Ellingsen, a Fradi helyi lakosú erőnléti edzője, és egy levél várta. Utóbbi az érdekesebb, merthogy ilyet ritkán lehet tapasztalni: a norvég kézilabda-rajongó, Svein Arne tollából származik az írás, és az áll benne, hogy a Ferencváros a kedvenc csapata, ezért nagyon boldog lenne, ha kaphatna néhány autogramot, pedig azt nem mondhatjuk, hogy hazája klubjai között ne akadna egy-egy sikeres is.
          A kedves gesztus jól jelzi, az FTC-Rail Cargo Hungaria egyre komolyabb nimbuszt vív ki magának – jó volna, ha ezt vasárnap is megtartaná, vagy még tovább emelné.

          Forrás: FTC-Rail Cargo Hungaria

 

2017-11-18

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk