Kézilabda kupa

Andreas Nilsson az idény végén távozik Veszprémből

Andreas Nilsson 2014-ben érkezett a német HSV Hamburg együttesétől Vesz- prémbe. A svéd beállós eddig statisztikája szerint 421 mérkőzésen lépett pályára és 1320 alkalommal volt eredményes, ezzel a szerzett gólok örökranglistáján a 9. helyet foglalja el. A magyar bajnokságban 602, a Magyar Kupában 52, a nem- zetközi kupákban 445, míg a SEHA-Ligában 221 esetben vette be az ellenfelek kapuját. A Magyarországon eltöltött 10 év alatt öt magyar bajnokságot és hét Magyar Kupát. nyert. A nemzetközi szintéren pedig háromszor emelhette ma- gasba a SEHA-Liga trófeáját, míg a Bajnokok Ligájában kétszer játszott döntőt és összesen hétszer volt részese a Final Fournak.

– Ez az üzenet most elég nehéz számomra, hiszen tíz éve játszom a csapatban. Családi okok miatt, visszaköltözöm Svédországba. Nehéz ez most számomra. A legfontosabb éveimet töltöttem Veszprémben, ami a második otthonom lett közben. A srácaim itt születtek és nőttek fel, így ez most tényleg nem egy egy- szerű bejelentés ... De, ahogy említettem, a családom miatt ideje hazamennem. Csak annyit szeretnék mondani, ti vagytok a legjobbak, a legjobb szervezet, a legjobb klub. Ami minden nap ott volt nekem. Remélem hamarosan találkozunk, egy másik környezetben – nyilatkozta a bejelentés után Andreas Nilsson.

Forrás: Telekom Veszprém honlap

2024-01-14

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk