Hírmondó

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta azon játékosok névsorát, akik érdekeltek a 2017/2018. évi Bajnokok Ligája All-Star-szavazásán. A jelöltek között három magyar játékos is szerepel: a Telekom Veszprémből Lékai Máté (legjobb irányító)
és Schuch Timuzsin  (legjobb védő), míg a MOL-Pick Szegedből
Bánhidi Bence (fiatal játékosok).


2018-04-20Bővebben »

Világ- és Európa-bajnok kézilabdázóval kötött két éves szerződést
a következő szezontól a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.
A spanyol balátlövő, Joan Cañellas a nyártól szerződik csapatunkhoz.


2018-04-20Bővebben »
CSM Bucuresti-Győri Audi ETO KC a női Final Fourban

Április 17-én, kedden, 18 órakor Budapesten, a TEREM nevű szórako- zóhelyen kisorsolták a női Bajnokok Ligája Final Four párosítását. A sorsoláson Michael Wiederer, az EHF elnöke mellett a Final Fourban jutott négy csapat egy-egy játékosa segédkezett. Az első mérkőzés „pályaválasztó” csapatának nevét Andrea Penezics (ZsRK Vardar) húz- ta ki: CSM Bucuresti. A második mérkőzés első csapatának nevét Nora Mörk (Győri Audi ETO KC) emelte ki az üveggömbből: HK Rosztov Don. A sorsolási rend értelmében a román és az orosz csapat az elődöntőben elkerülte egymást. Az első mérkőzés ellenfelét Vladlena Bobrovnyikova (HK Rosztov-Don) húzta ki: Győri Audi ETO KC. Mindez azt jelentette, hogy Amanda Kurtovic (CSM Bucuresti) már csak egy csapat nevét mutathatta fel: ZsRK Vardar.A női Bajnokok Ligája 2018. évi Final Four elődöntőinek párosítása:

2018. május 12., szombat, 15:15 óra, Papp László Aréna
CSM Bucuresti – Győri Audi ETO KC

2018. május 12., szombat, 18:00 óra, Papp László Aréna
Rosztov Don – ZsRK Vardar

2018. május 13., vasárnap, 15:15 óra, Papp László Aréna
Bronzmérkőzés

2018. május 13., vasárnap, 15:15 óra, Papp László Aréna
Döntő

2018-04-18

A Magyar Kupa fináléjában remekül játszó, de aztán sajnálatos kézsérülést szenvedő Lékai Máté már túl van a műtéten, így szakított arra időt,
hogy értékelje a hétvégi kupagyőzelmet.


2018-04-17Bővebben »
Női EHF-kupa döntő: a Vipers Kristiansand hazai pályán kezd

Az Európai Kézilabda Szövetség bécsi irodájában kisorsolták
a női EHF-kupa döntőjének menetrendjét. A szerencse az SCM Craiova csapatának kedvezett: a román városban kerül sor a döntő második mérkőzésre, így ott dől el, hogy melyik csapat nyeri Európa második számú trófeáját. A párosítás:

1. mérkőzés:
2018. május 5-6., szombat-vasárnap, Kristiansand
Vipers Kristiansand – SCM Craiova

2. mérkőzés:
2018. május 12-13., szombat-vasárnap, Craiova
SCM Craiova – Vipers Kristiansand

2018-04-17
Lékai Máté és Andreas Nilsson is megsérült

Vasárnap kora este, a Telekom Veszprém győzelmével (23-21) záruló Magyar Kupa döntőjének végjátékában Lékai Máté jobb kezét rázva cserét kért, majd az ápolás után kiderült, hogy egy szerencsétlen ütközést kö-  vetően megsérült a jobb hüvelykujja. A találkozót követően a csapat irányítóját megvizsgálták a veszprémi kórházban, ahol az orvosok darabos törést állapítottak meg. A sérülés műtéti beavatkozásra szorult, amelyet hétfő délelőtt végre is hajtottak. Magyar válogatott játékosunkra várha- tóan három-négy hét kihagyás vár.
          Andreas Nilsson már a hétvégén, a Magyar Kupa mérkőzésein sem szerepelt, ugyanis még a svéd válogatottal játszott felkészülési találkozón sérült meg a jobb válla. Svédországban, majd Magyarországon is megvizs- gálták az orvosok, akik izomsérülést diagnosztizáltak a vállában. A beállós teljes felépüléséhez várhatóan négy-hat hét szükséges, így valószínűleg ebben az idényben már nem lép pályára a Veszprém színeiben. Andreas Nilsson a héten hazautazik Svédországba, ahol a rehabilitációját fogja vé- gezni, de legkésőbb a bajnoki döntő előtt visszatér Veszprémbe, hogy lé- lekben támogassa társait. (Forrás: Telekom Veszprém honlap)

2018-04-16
2018. évi férfi Magyar Kupa győztese: Telekom Veszprém

Sorozatban hetedik alkalommal a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged játszotta a férfi Magyar Kupa döntőjét. A mérkőzésen szikrázóan kemény, kimondottan változatos, fordulatos első félidőt követően a bakonyi gárda
a második játékrészben Mirkó Alilovics parádés teljesítményével
(kettős emberhátrányban két ajtó-ablak ziccert is megfogott)
a Tisza-partiak fölé kerekedett, 23-21-re győzött. Győzelmével sorozatban 10., történelme során 27. alkalommal hódította el a Magyar Kupát.


RÉSZLETES TUDÓSITÁS >>>

2018-04-15

A Siófok KC több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított.
Estelle Nze-Minko, Asma Elghaoui, Katarina Jezics
és Andela Janjusevics
is a Balaton partján folytatja pályafutását.
Négy fiatal játékos: Sárosi Nanetta, Takács Eszter, Barkóczi Dorina
és Bozsok Dóra
is csatlakozik a felnőtt kerethez a következő évben.


2018-04-12Bővebben »
Változott a 2018-19. évi Magyar Kupa versenykiírása

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján közzétett versenykiírás szerint módosul a Magyar Kupa lebonyolítása. A jelenlegi szabályok szerint az NB I első és második helyezett csapatainak csak az elődöntőben kellett be-kapcsolódniuk a küzdelmekbe. Ez tavaly és idén is a férfiaknál a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged, a nőknél pedig a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatainak kedvezett. Mindez a Magyar Kupa 2018-19. évi idényében annyiban módosul, hogy a bajnokságban első és második (férfiaknál bajnoki döntős) csapatoknak már a negyeddöntőben pályára kell lépniük, s mivel a sorsoláson továbbra sem lesz kiemelés, akár már a négyes döntő előtt (5. fordulóban) szembekerülhetnek egymással. A férfi Magyar Kupa négyes döntőjére 2019. április 6-7-én, a női tornára pe-dig március 16-17-én kerül sor.

2018-04-12

A norvégiai Trondheimben kisorsolták a 2020. évi, osztrák-norvég-svéd közös rendezésű férfi Európa-bajnokság selejtezőinek csoportbeosztását. Az 1. kalapból húzott magyar válogatott a 7. csoportban lép pályára 2018 októbere és 2019 júniusa között, Oroszország, Szlovákia és Olaszország ellen. A csoportok első két-két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb csoport harmadikja vehet részt a kontinensviadalon, amelyen a sportág történetében először játszhat 24 csapat. 

2018-04-12Bővebben »
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk