Kézilabda kupa

Hírmondó

2025. március 26-án, kedden délután 16 órai kezdettel Grazban, a Hotel Res- taurant Zum Schlossberg különtermében az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke, Michael Wiederer kisorsolta a 2023-2024. évi női Európa Liga elődöntőinek párosítását. A negyeddöntők sikeres megvívása után a román fél CS Gloria 2018 BN, a szintén román HC Dunarea Braila, a francia Neptu- nes de Nantes és a norvég Storhamar Handball Elite jutott a négyes döntőbe. Mind a négy csapatot egy kalapból sorsolták ki az országvédelmi szabály figyelmen kívül hagyásával. Az elődöntők sorsolását követően a következő párosítás alakult ki: CS Gloria 2018 BN – HC Dunarea Braila és Storhamar Handball Elite – Neptunes de Nantes. A Final Four mérkőzései 2022. május 11-én, szombaton (elődöntők) és 12-én, vasárnap (bronzmérkőzés, döntő) kerülnek megrendezésre a grazi Raiffeisen Sportpark arénájában. A végleges menetrendet egy későbbi időpontban hozzák nyilvánosságra.

2024-03-26Bővebben »
VAKSZ: A Loki is közel a csodához

2024-03-25
Csoda! Elkerülte egymást a Szeged és Veszprém az elődöntőben

Hétfőn koraeste (2024. március 25., 19:00 óra) az M4 Sport televízió stúdió- jában, a Kézilabda Magazin műsor keretében kisorsolták a 2024. május 18-án és 19-én a tatabányai Multifunkciós Csarnokban sorra kerülő Férfi Magyar Kupa négyes döntő elődöntőinek párosítását. Elsőnek a OTP Bank-Pick Szeged nevét tartalmazó fehér golyót emelte ki az egykori sokszoros váloga- tott Rosta „Pilu” István az üveggömbből, majd némi izgalmak után előkerült az abszolút kupaújonc HSA NEKA nevét rejtő műanyag golyó. Ez azt jelen- tette, hogy a két Bajnokok Ligája résztvevő, s a Rájátszásban egymásnak feszülő OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém az elődöntőben elke- rülte egymást. A másik ágon a Dabas KC és a címvédő Telekom Veszp- rém játszik a döntőbe jutásért, s csak az volt a kérdés, melyik csapat lesz a pályaválasztó, mely az „Építőknek” kedvezett. A sorsolás érdekessége, hogy ha a papírforma nem borul, a szezonban ötödik alkalommal fog összecsapni a szegedi és a veszprémi együttes; s még hátra van a bajnoki címet eldöntő kettő esetleg három találkozó.

2024-03-25
Nagy Benedek Spanyolországban folytatja - de visszahívható

A fiatal kapus a 2023-2024. évi szezonban csatlakozott a Telekom Veszprém „első” csapatához, miután az akadémiai évek után több szezont is kölcsön- ben töltött a hazai bajnokságban, először Gyöngyösön, majd Tatabányán. Benedek harmadik számú kapusként is letette a névjegyét az „Építőkben”, sokszor kifejezetten jó teljesítményt nyújtva, különösen az előző év végén, amikor egy-egy félidőt vállalva zsinórba több mérkőzést is 40 százalék felett hozott le. A kontraktusa azonnali hatályról szól, Benedek a jövő héttől már a BM Atlético Valladolid szolgálatában áll. A kölcsönszerződés a szezon végéig szól, de kapus sérülés esetén Benedek bármikor visszahívható Veszprémbe.

Forrás: Telekom Veszprém honlap

2024-03-25

Molnár Dorottya, a NEKA jobbszélsője a következő idényben a Motherson Mosonmagyaróvár KC csapatában folytatja pályafutását; 2+1 évre kötelezte el magát.  A 19 éves, balkezes játékos Kecskeméten kezdte pályafutását, majd a 2018-2019. évi idényben már Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatában lépett pályára, ahol meghatározó játékosa lett az NB I-es felnőtt csapatnak. A junior válogatottban is letette a névjegyét: 2021-ben Európa-bajnoki aranyérmet, 2022-ben világbajnoki bronzérmet vehetett át.

2024-03-25Bővebben »

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2024. március 21-én, 16:30 órai kez- dettel Koppenhágában kisorsolta a 2026. évi (január. 15 – 2026. február 1.) Dániában, Svédországban és Norvégiában rendezendő 17. Férfi  Európa-baj- nokság selejtezőcsoportjainak beosztását. A három rendező ország, valamint a regnáló Európa-bajnok Franciaország közvetlenül kvalifikálta magát a döntőbe (ők a 2026. évi férfi EHF EURO CUP mezőnyét alkotják majd). A fennmaradó 20 helyért 32 csapat száll harcba. A csapatokat nyolc, egyenként négy csapatot alkotó csoportba sorsolták. A csoportok első és második helye- zettjei, valamint a négy legjobb harmadik helyezett jut a döntőbe. Magyar- ország válogatottja az első kalap harmadik helyéről várta a sorsolást. A sorsolási rendnek megfelelően az utolsó körben húzták ki az első kalap csa- patainak nevét, Magyarország negyedik csapatként bukkant elő az üveg- gömbből, melyet a 2. csoportba soroltak sorrendben Finnország, Szlovákia és Montenegró neve mellé. Az erőviszonyokat tekintve nem lehet kérdéses, hogy Chema Rodriguez tanítványai simán túljutnak ezen az akadályon.

2024-03-21Bővebben »
VAKSZ: Idegenbeli bravúrok előtt női csapataink?

2024-03-18

A holland női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Per Johansson veszi át a Győri Audi ETO KC irányítását. Az új vezetőedző 2024. március 24-én, vasárnap, a Praktiker-Vác elleni hazai bajnoki találkozón ül le először a győri kispadra, addig Kun Attila vezetésével készül a csapat az Alba Fehérvár elleni mérkőzésre.

2024-03-18Bővebben »
Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovics marad Szegeden

„Veletek maradunk” címmel a #kékek új podcastja Kárpáti Krisztián vezető- edzővel és Vladan Jordovics másodedzővel készített interjút. Mindketten maradnak a klubnál, folytatják a munkát. Kárpáti Krisztián az új szezonban visszatér a PICK Kézilabda Akadémia vezetői pozíciójába, illetve tagja lesz a felnőtt csapat szakmai stábjának, így Michael Appelgren és Jonas Källman munkáját is segíti. Vladan Jordovics pedig folytatja azt a munkát, amit évekkel ezelőtt elkezdett, a PICK Szeged utánpótlás szakmai igazgatója lesz. A podcastben nemcsak erről, hanem a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiről, illetve a közelgő komoly feladatokról is szó esett.

2024-03-15
Győri Audi ETO KC: Távozik Ulrik Kirkely vezetőedző és segítője

A csapat tavaszi szezonban elért negatív eredményei miatt azonnali hatállyal megszüntette Ulrik Kirkely vezetőedző és segítője, Kristian Danielsen másod- edző munkaviszonyát a Győri Audi ETO KC vezetése. Az új vezetőedző kilété- ről megkezdődtek a tárgyalások. A végleges döntés megszületéséig a csapat vezetését ideiglenesen megbízott vezetőedzőként az EHF mesteredzői diplo- mával rendelkező Kun Attila, a Győri Audi ETO Akadémia szakmai igazgatója veszi át. Irányításával készül fel a keret a 2024. március 16-án sorra kerülő Győri Audi ETO KCMoyra Budaörs Handball bajnoki mérkőzésre.

Forrás: Győri Audi ETO KC honlap – Fotó: MTI / Krizsán Csaba

2024-03-13
<<<     1234567 ... >>>

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk